fbpx

Дар'я Кольцова розказала у Франківську, для чого потрібне сучасне мистецтво

Суспільство 13:58, 31.05, 2016

У понеділок, 30 травня, в громадському ресторані Urban Space100 відбулася відкрита розмова на актуальні теми довкола сучасного мистецтва з художницею, кураторкою та мистецтвознавицею Дар’єю Кольцовою.

Показується IMG_1902.JPGПоказується IMG_1902.JPG"Мистецтво – це набагато більше, ніж "прекрасне". Та й набагато ширше, ніж те, що має на увазі під словом "мистецтво" більшість. У нас не прийнято витрачати стільки часу на естетику, роздуми і споглядання. Сучасне мистецтво вимагає більш підготовленого, начитаного, "активного" глядача, цікавого і готового не тільки дивитися, але більше роздумувати, відчувати, усвідомлювати свої емоції, ловити свої думки, аналізувати",  вважає Дар’я Кольцова.

Художниця вважає, що за кожним твором мистецтва – величезна кількість рішень. "Чим більше в творі "витонченої простоти", тим більше за ним стоїть роботи. Але всі ці сумніви, питання, "труднощі" –  частина процесу",  каже вона.

На її думку, сучасний митець повинен бути талановитим, щасливим, багатим, здоровим, впевненим у собі і визнаним, адже наше суспільство переросло образ невизнаного вічно п'яного жебрака, "творця" в беззмінному береті з палітрою в руках.

Нагадаємо, що Дарія Кольцова є куратором візуального напрямку фестивалю PORTO Franko ГогольFEST. Днями вона розповіла про візуальну програму фестивалю – "LITORALIS".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: