fbpx

"Дайте мені кохання і посипте добром": як молоді підприємці відкрили найдобрішу кав'ярню Франківська

Стиль життя 14:42, 25.10, 2017

Троє хлопців, що втомилися від "роботи на когось", відкрили в Івано-Франківську унікальну кав'ярню, в якій кожен відвідувач може створити свій авторський напій. У кав'ярні "ДоБро" на вулиці Шевченка, 13 відвідувачам безкоштовно пропонують зо два десятки посипок, сиропів і топінгів для створення своїх, унікальних кавових напоїв.

Співласники закладу "ДоБро" троє молодих хлопців Тарас Шевченко, Микола Бойчук та Максим Попик, які кілька місяців разом працювали на обсмажуванні кави.

"Одного вечора ми сиділи і зайшла розмова, що було б добре відкрити щось своє", – розповідає Максим Попик.

1

Максим Попик і Тарас Шевченко – співвласники закладу "ДоБро"

Весною товариші звільнилися з роботи і планували орендувати літний майданчик у парку імені Шевченка, але літник уже був орендований. Це привело хлопців у ступор, вони не знали, як діяти далі, знайти вигідне місце під заклад було важко.

Мрія про відкриття власного закладу потрохи згасала, поки одного дня Тарас Шевченко натрапив на оголошення про оренду приміщення по вулиці Шевченка. І хлопці протягом кількох днів уклали договір оренди.

"Мене ця вулиця дуже надихає, це як портал з центру у парк, і навпаки. Вулиця дуже перспективна, ми бачимо, що скоро тут буде друга стометрівка", – говорить Тарас.

Через незручне планування приміщення підприємці вирішили продавати каву з вікон, які виходять на вулицю.

Назву для закладу продумували протягом місяця, перебирали сотні слів. Все змінила чергова поїздка в супермаркет за будівельними матеріалами.

"Ми йшли поміж рядів і говорили: о, можна "бро", а давай "бро", і потім такі – "ДоБро", – розповідає Максим Попик. – Саме так, щоб людина сама собі вибирала, чи вона іде "до бро" – до брата, чи вона іде в "Добро", де є якась атмосфера".

2

Хлопці вирішили не імпровізувати з меню і запропонували відвідувачам класичні кавові напої, при цьому давши змогу покупцям доповнювати їх на власний смак за допомогою найрізноманітніших посипок, сиропів, топінгів. Всі додатки до кави у "ДоБро" безкоштовні.

"Людина приходить, обирає напій, і ми пропонуємо наші додатки. Дівчата приходять і говорять: "дайте мені кохання і посипте його добром". Люди сприймають нашу ідею як візьму те, чого мені в цьому житті не вистачає", – говорять підприємці.

3

Планувалося, що "ДоБро" одразу поєднає у собі три абсолютно різні концепції. 

"Три вікна – три різні концепції. Ми планували одне вікно – кава, друге – морозиво, третє – хот-доги. Ми хотіли, щоб кожне вікно мало свою концепцію і насичувало людей своєю енергію. Якщо це морозиво – це щось рожеве, ніжне, дівчаче, якщо кава – щось нейтральне, хот-доги – все по "чоловічому", працівники у бомберках, банданах", – розповідає Тарас Шевченко.

Однак орендар виступив проти встановлення гіпсокартонних перегородок всередині. Тому поки що продавали лише каву і французькі млинці.

"Наша мета – не створити бізнес для заробітку, це бізнес для душі, ми премся від цього. Ми не хочемо робити з "ДоБро" суперприбутковий бізнес, ми зменшуємо заробіток і показуємо людям, що може бути якісний продукт за низькими цінами", – пояснює Тарас Шевченко.

4

До кінця року молоді підприємці планують відкрити ще один заклад в Івано-Франківську. А з наступного розвивати бізнес як франшизу та давати людям можливість відкривати заклади під їхнім брендом. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: