fbpx

Де почути сучасну українську музику

Стиль життя 16:45, 27.07, 2018

Музика – це те, що супроводжує кожну людину протягом усього життя. Ми слухаємо її під час роботи, відпочинку, подорожей да довгих переїздів між різними містами. Саме музика допомагає нам відпочити від тяжких буднів, набратися сили та позитивного настрою, побороти неприємні думки і негатив. Особливо добре впливає музика на наші душі, коли ми слухаємо пісні рідною мовою і чуємо близьку собі тематику, впізнаємо свої життєві ситуації, проблеми та рідний менталітет. Саме тому попит на українську музику, особливо серед сучасної молоді, яка вже далеко відійшла від класики 90-х та 2000-х, надзвичайно великий.

Але чи відповідає пропозиція попиту? Очевидно, що ні. Почути гарні українські пісні не так просто. Ефір на центральних станціях в ФМ-діапазоні прокручує немало українськомовної музики, та часто її якість не така, як треба. В той час маса непомітних широкій аудиторії авторів, що чудово грають на бандурах та співають українських пісень, залишаються за межами досягнення інтересу публіки. Чому складається така ситуація? Причин для неї достатньо:

  • Молоді виконавці, хоч які б талановиті вони були, не можуть прорватися до центральних популярних у народі станцій, адже там їх чекає величезна конкуренція і купа авторів, які уже десятиліттями тримають лідерство на фронті культури: Онука, Козак Сістем, Бахрома та інші культові вітчизняні групи. Щоб поборотися з цими фронтменами, треба мати не тільки талант, але й грошики в кишені, а звідки вони у молодих аматорів;

  • В країні ще не сильно розвинена культура гарного ставлення до свого, національного. Хоч в останні роки ситуація різко змінилася, проте багато людей все ще не хочуть відмовлятися від улюбленої закордонної музики і переходити на талановитих виконавців з Батьківщини. Більше того, багато хто вважає, що в Україні просто немає достойних авторів і тут ні з чого вибирати, але вони абсолютно неправі і просто не розуміють ситуації. Часто можна побачити ситуацію, коли деякі люди принципово не хочуть сприймати музику своєї країни, але музиканти тут нічого не вдіють. Для зміни ситуації потрібен час;

  • Невелика кількість станцій, де нові автори можуть проявити себе і завоювати аудиторію. На ФМ-станціях молодих виконавців не особливо ждуть, і причини тут зрозумілі – комерціалізація. А от других можливостей показати себе не так багато. Єдине, на що можна надіятися, – бурхливий розвиток інтернет-технологій і поява незалежних станцій, наприклад, https://ofr.fm/uk/stream/zemlya-uk/. Саме сюди зараз переміщається більша кількість виконавців, яким не вдалося отримати медійності іншими шляхами і є всі шанси, що інтернет дозволить талантам знайти свою аудиторію, стати на ноги і доповнити вітчизняну культуру і музикальну скарбницю.

Це лише частина проблем, але і вони здатні відбити у багатьох ентузіастів охоту штурмувати вершини слави.

1

 

Інтернет-радіо – чудовий варіант слухати улюблену музику

Хоча багато людей уже давно активно слухають українську музику в Мережі, багато хто ще про таку можливість навіть не здогадується. ЯкщовВи хочете слухати українське, то чудовим способом знайти гарну музику такого плану буде використання саме інтернет-радіоканалів. Останнім часом їх з’являється все більше, і тепер кожен любитель національних талантів може без усяких проблем вибрати саме таку музику і насолоджуватися нею в будь-який час.

Приклад OFR та інших подібних станцій яскраво демонструє нам, що українська музика та автори цікавлять аудиторію і здатні збирати немало слухачів. І це не дивно, адже часто саме ентузіасти з народу спроможні писати класну музику, яка швидко стає популярною.

Насамкінець хотілося б сказати, що наша музика живе і процвітає, але далеко не кожен це бачить і знає, де шукати хороші пісні. Якщо вам уже набридло слухати іноземне і ви хочете досхочу наслухатися чудових пісень від молодих вітчизняних авторів – просто знайдіть відповідну станцію в мережі Інтернет та насолоджуйтеся.

На правах реклами

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: