fbpx

ДемАльянс замахнувся на владу у Франківську

Політика 12:38, 28.09, 2016

В Івано-Франківську десантувалося керівництво ДемАльянсу, щоби створити місцевий осередок партії.

Амбітні цілі задекларували співголова ДемАльянсу Василь Гацько та представник правління партії Максим Черкасенко

Представляючи ініціативу "Відкрита платформа єднання", в якій, за задумом керівництва партії, мають об'єднатися всі реформаторські середовища країни, Василь Гацько говорив про створення команди партійних "штиків". У "день Х", коли настане час перейняти управління державою, вважає він, команда ДемАльянсу має виставити кадри на всі щаблі влади – від суддівської і топ-менеджерів в уряд до місцевих громад. При цьому партійці визнають, що Петро Порошенко з командою, ймовірно, залишаться на другий президентський термін – оскільки наразі немає політичної альтернативи. 

Політичною альтернативою БПП із сателітами ДемАльянс бачить себе. І в створенні такої вже пішов по обласних центрах – власне, зараз, перед жовтневим партійним з'їздом, члени правління об'їжджають міста України, підбираючи "реформаторів" та інші сили, які не погоджуються з курсом правлячої політичної коаліції. На з'їзді, пояснив Гацько, вони мають намір продовжити об'єднавчий процес.

На Івано-Франківщині ДемАльянс має намір привабити в свої лави так званий "креативний клас" – середній бізнес, громадських активістів та просто активних мешканців міста, які досі обмежувалися рухом в межах, наприклад, ОСББ чи вуличних комітетів. 

Метою партії на наступних виборах в області буде отримати місця в радах об'єднаних громад, уточнив Максим Черкасенко. 

Що стосуєтьтся Івано-Франківська, то тут ДемАльянс рішуче налаштований боротися за владу в широкому сенсі цього слова.

"Якщо хочеш результату, мусиш боротися за перше місце. Потрібно ставати владою. Звідси завдання місцевих організацій – ставати владою. Тоді буде витіснення старого правлячого класу", – сказав співголова партії. 

До Франківського осередку ДемАльянсу, пояснив представник правління партії, увійдуть представники ініціативної групи, яка створилася в місті після проведення антикорупційного форуму в лютому цього року, та власне партійці. Серед членів групи є представники середнього бізнесу, які готові фінансувати осередок, повідомив Черкасенко. Прізвища назвуть після установчих зборів, що відбудуться найближчим часом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: