fbpx

Демонструючи солідарність з Україною, на польському курорті вирішили не обслуговувати росіян

Суспільство 20:25, 05.09, 2014

У польському курортному містечку Сопот, яке розташоване на узбережжі Балтійського моря, на будівлі популярного ресторану з'явилася вивіска "Не обслуговуємо росіян".

Власник "Пісочниці" Ян Германович запровадив таке обмеження на знак протесту проти російської агресії в Україні, пише Укрінформ з посиланням на Gazeta Wyborcza.

"Я прийняв таке рішення з огляду на політичну ситуацію. Не можу погодитися з вбивствами невинних людей. Я демонструю солідарність з Україною, я й сам просидів два роки у в'язниці за антирадянську діяльність", – заявив Германович.

Власника ресторану підтримав польський телеведучий і мандрівник Войцєх Цейровський.

"Не обслуговуємо росіян" – це прекрасна ідея. Порядний росіянин, дивлячись на цей напис, не образиться, а зрозуміє, що йдеться про ставлення до Путіна, адже сам має подібне. А непорядний? А непорядних не обслуговуємо”, – написав у Фейсбуку Цейровський.

1

Фото: wyborcza.pl

Рішення ресторатора, щоправда, критикує мер міста Сопот Яцек Карновський. За його словами, не варто плутати політику Путіна з обслуговуванням росіян.

"Протест проти того, що діється в Україні, може мати іншу форму. Наприклад, під час літературного форуму в Сопоті ми приймали російських дисидентів", – аргументує свою позицію Карновський.

Крім того, у Гельсінській фундації з прав людини заборону Германовича назвали дискримінацією за національно-етнічною ознакою.

Sopocka restauracja nie chce Rosjan. Interwencję zapowiada prezydent kurortu

Фото: radiogdansk.pl

Як відомо, саме росіяни є однією з найбільших національних груп туристів, які приїжджають до Сопота. У цьому містечку на узбережжі Балтійського моря щорічно проводиться один з найбільших в Європі міжнародних пісенних фестивалів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: