fbpx

"День добровольця": у Франківську влаштували неординарну акцію. ФОТО

Суспільство 17:34, 14.03, 2018

Громадська організація "Солідарна молодь" влаштувала на "стометрівці" Івано-Франківська виставку-акцію "День добровольця".

Дванадцять силуетів символізують іпостасі добровольців, пояснили організатори. В кожному з силуетів  франківці могли щось написати – висловити солідарність, поділитися почуттями, пригадати захисників та всіх, хто допомагав і допомагає бійцям тримати Україну.

Власне в цьому і є сенс акції – не лише віддати належне першим 500 майданівцям, які після короткого громадського вишколу стали до оборони кордонів у Донецькій та Луганській областях. А ще й пояснити, що поняття "доброволець" ширше, ніж лише воїн. Воно поширюється на родини учасників АТО, на волонтерів, на медиків, на кримли – на всіх, хто став добровольцем у російсько-українській війні за покликом свого серця.

"Ми хотіли нагадати людям про роль добровольців. А також створити портрет добровольця в контексті сучасних реалій. Показати, наскільки широка і яка важлива для суспільства ця категорія людей",  зазначила голова ГО "Солідарна молодь" в Івано-Франківській області Катерина Поп.

Катерина Поп пояснила, що організатори намагалися зважати і на те, що тема є гендерно чутливою. "Багато жінок воювали на рівні з чоловіками, хоч були записані по штату в кухарки. Тому ми виокремили постать жінки-добровольця, в якій уособлюються і жінки-захисниці, і медсестри, лікарки, кухарки, пральниці, і всі, хто забезпечують життя нашого війська",  додала вона.

14 березня свято "День українського добровольця" ухвалила Верховна Рада у 2017 році.

Саме в цей день перші добровольці стали до вишколу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: