fbpx

День Незалежності у Франківську закінчився виставою під відкритим небом

Культура 00:14, 25.08, 2014

Актори Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Івана Франка під відкритим небом показали виставу "Нація" за книгою Марії Матіос.

Вистава відбулася у меморіальному сквері в Івано-Франківську, біля могили героїв Небесної сотні та загиблих під час бойових дій на Сході України.

"Ми разом з вами хочемо молитися за наших героїв, які загинули, мовою театру, – сказав директор театру, режисер Ростислав Держипільський. – За жанром "Нація" – це драма-реквієм. Наші критики казали, що це служба Божа. Ми, коли грали, розуміли, що цією виставою молимося".

За словами Держипільського, коли вистава вийшла у світ, актори молилися за тих, хто загинув у сорокових роках минулого століття.

"Чи то були вояки УПА, чи то були вояки радянської армії, але це були українці. І сьогодні, на жаль, історія повторюється. Сьогодні ми маємо нових героїв, які гинуть, борючись за незалежність нашої нації. Тому для нас сьогодні – це надзвичайно свята вистава, напевно, святішої наші актори ніколи не грали", – сказав директор облмуздрамтеатру.

Після показу актори поклали свічки до могил загиблих героїв та помолилися. Протягом вистави глядачі мали можливість пожертвувати у спеціальні скриньки гроші на потреби української армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: