fbpx

День пам’яті жертв політичних репресій цього року відзначать раніше

Суспільство 10:53, 20.05, 2014

День пам’яті жертв політичних репресій – щорічний пам’ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. У зв’язку із проведенням виборів 25 травня цього року відзначення цієї дати вирішили пришвидшити.

23 травня, в день, в який 1938 року загинув Євген Коновалець, відбудуться заходи, приурочені Дню героїв. Відповідно до розпорядження міського голови «Про святкування Дня героїв і вшанування пам'яті жертв політичних репресій» у тиждень з 19 по 29 травня в освітніх закладах проводяться тематичні лекції та заняття.

23 травня в Центрі патріотичного виховання учнівської молоді ім. С. Бандери буде підведено підсумки конкурсу дослідницько-пошукових робіт серед історико-краєзнавчих гуртків. По завершенню конкурсу о 15:00 відбудеться круглий стіл.

Цього ж дня о 12:00 біля пам'ятника Євгену Коновальцю в Івано-Франківську буде відслужена панахида за полеглими та проведене урочисте віче з нагоди відзначення Дня героїв.

24 травня у фортечній галереї "Бастіон" відбудеться «Свято Героїв». О 12:00 — відкриття фотовиставки "Обличчя звитяги", присвяченої 100-річчю Українського Січового Стрілецтва, о 12:30 — конкурс маршової ходи з палицями серед пластових куренів. До участі в змазі запрошують усі охочі пластові юнацькі курені з будь-якого куточка України. Визначатимуть переможців дефіляди досвідчені пластуни. О 14:00 у Меморіальному сквері — покладання вінків до могил УСС та вручення посмертної відзнаки Залізний пластовий хрест родичам тих пластунів, які полягли за Українську державність. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: