fbpx

День студента: викладачі медуніверситету привітали студентів танцювальним флешмобом. ВІДЕО

Культура 12:58, 17.11, 2017

До Міжнародного дня студента викладачі Івано-Франківського національного медичного університету вирішили привітати студентів по-особливому і підготували яскравий танцювальний флешмоб.

Підготовка до цієї події тривала два тижні. Автором ідеї і режисером стала керівник студентського театрального гуртка ІФНМУ Наталія Козачок. Саме ж дійство відбулося у спорткомплексі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання, повідомляється на сайті ІФНМУ.

Участь у танцювальному марафоні взяли близько 30 викладачів з 16 кафедр університету. Деякі з них у часи свого студентства були учасниками університетського Народного колективу естрадно-спортивного танцю "Арт", яким вже довгі роки незмінно керує викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Олександра Муліна. Вона ж, до речі, стала автором хореографічної постановки флешмобу.

"Дорога університетська родино, студентське братство! – говорить ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко.  Я був студентом у 1980-1985 роках, але в нас такого свята не було. Ви найкращі, найкрасивіші, найдружніші, найуспішніші! Сьогодні цим танцювальним дійством ми вітаємо один одного, а також усіх студентів, які вчаться в інших вишах нашого краю з Міжнародним днем студента. Вітаю вас із цим святом! Бажаю міцного здоров’я, успіхів, кохання, друзів і всього, що ви собі самі бажаєте! Пам’ятайте, що студентські роки найкращі. Цінуйте їх!"

"Незалежно від кольору шкіри, мови, етнічних особливостей на цій планеті є одна особлива нація  студентство,  говорить перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк.  Міжнародний день студента вступив у свої права у 1946 році. Студентство завжди було в перших рядах. Цей день утвердили на честь студентів-патріотів, які загинули у Празі, коли вийшли святкувати річницю своєї Чехословацької держави. Понад тисячу студентів було арештовано. Тож це не просто свято радості, а має глибокі корені. Наші українські студенти підтвердили, що вони завжди є в авангарді всіх подій. Згадаймо Революцію на граніті, Помаранчеву революцію, Революцію Гідності. Вони направду починалися зі студентства. Ми сподіваємось, що ви разом збудуєте вільну, успішну незалежну Україну, а ми будемо вами пишатися. Будьте завжди щасливими, успішними, креативними, такими, як ви є зараз. Дякуємо, що ви є!"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: