fbpx

Депутат ЛДПР пропонує заборонити продаж часнику дітям до 18 років

Суспільство 21:04, 17.09, 2014

В рамках нового законопроекту вживання часнику громадянами Росії до 18 років буде заборонено, також планується заборонити продаж часнику вагітним жінкам та посадовцям, котрі працюють з людьми.

Про це повідомляє "РБК" з посиланням на автора ініціативи, депутата від ЛДПР Сергія Іванова. 

"Вводиться заборона на реалізацію часнику де-небудь, за винятком спеціально обладнаних вентиляційними системами приміщень. Рослину забороняється продавати вагітним і матерям, які годують грудьми, працівникам сфери мистецтва і культури, в посадові обов'язки яких входить робота з населенням, державним службовцям, а також дітям до 18 років", – сказано в документі. 

Крім того, законопроект передбачає, що буде заборонено смоктання (а також жування і нюхання) часнику в установах культури, освітніх установах, лікарнях, потягах, літаках, громадському транспорті, ліфтах, вокзалах, дитячих майданчиках, готелях і приміщеннях, які займають органи державної влади. 

Як пояснює сам автор проекту, розроблений ним документ "спрямований на охорону таких основоположних прав громадян, як право на охорону здоров'я та право на сприятливе навколишнє середовище". 

"Через огидний запах від вживання часнику в Російській Федерації щорічно не народжується до декількох сотень тисяч росіян. Депопуляційний ефект цього явища вимагає додаткового вивчення, проте вже зараз фахівці з упевненістю стверджують, що при збереженні поточної динаміки він може справити істотний вплив на репродуктивну функцію народів, що населяють територію Російської Федерації", – наголошується в пояснювальній записці до законопроекту.

Підкреслюється також і те, що через вимушене тісне спілкування з людьми, від яких пахне часником, середній росіянин втрачає близько 9 років життя, а економіка Росії – близько 6,3% ВВП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: