fbpx

Депутат від "ВОЛІ" вимагає вирішити проблему завершення будівництва хірургічного корпусу

Здоров'я 18:12, 03.03, 2016

Депутат обласної ради від партії "ВОЛЯ" Олег Атаманюк вимагає в обласного керівництва відзвітувати про стан об'єкта незавершеного будівництва "Функціональне відділення хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні" в Івано-Франківську та вжити відповідні заходи для введення його в експлуатацію.

З цього питання доповідав начальник управління капітального будівництва Роман Пацак. Серед об’єктів, які потребують дозавершення будівництва, хірургічний корпус Пацак навіть не згадав. Будівництво корпусу розпочалось багато років тому, наразі об’єкт законсервовано.

Депутат від "ВОЛІ" переконаний, що існує гостра необхідність введення в експлуатацію цього корпусу, оскільки це підвищить рівень надання медичних послуг.

"Приміщень в обласній лікарні є вкрай мало, і функціонування цього корпусу підвищить якість надання як медичних, так і освітніх послуг, дозволить надати висококваліфіковану допомогу значно більшій кількості жителів області та на якісно новому рівні проводити викладання хірургічних спеціальностей. Оскільки в цьому корпусі згідно з проекту передбачені операційні, зроблені за сучасними стандартами, буде можливість наживо демонструвати ведення оперативних втручань студентам медичного університету", – зазначив Атаманюк.
Ще минулого року, як повідомив Олег Атаманюк, були спроби вирішити проблему недобудови. Зокрема, 16 квітня 2015 року розпорядженням голови Івано-Франківської ОДА Олегом Гончаруком було затверджено склад комісії для проведення обстеження фактичного стану об’єкта незавершеного будівництва "Функціональне відділення хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні". Комісія повинна була прийняти рішення щодо завершення виконання будівельно-монтажних робіт і подальшої експлуатації закладу.
За результатами огляду об’єкта комісія виявила ряд дефектів у будівлі та визначила необхідні кроки для введення будівлі в експлуатацію. Однак до цього часу жодних дій в цьому напрямку не було здійснено.

В зв’язку з цим нещодавно Олег Атаманюк подав депутатське звернення до голови ОДА з проханням надати вичерпну інформацію про стан об’єкта та прийняті рішення щодо завершення виконання будівельно-монтажних робіт.

 
"Замовником будівництва хірургічного корпусу є департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківський національний медичний університет, – повідомив Атаманюк. – А тому обласне керівництво як замовник будівництва зобов’язане доповісти про стан цього об’єкта та прийняти відповідні рішення".
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: