fbpx

Депутатам показали, якою буде система електронного голосування в Івано-Франківській облраді

Суспільство 15:24, 14.03, 2016

Членам президії Івано-Франківської обласної ради представили систему електронного голосування, яку планують встановити в обласній раді.

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич пояснив, що доведеться зменшити сцену, щоб збільшити площу в залі і не обмежувати місця для тих, хто хоче відвідувати сесію.

"Буде розмежування зони депутатів, зони журналістів та інших відвідувачів. Буде цілий ряд для роботи журналістів – з розетками і всім іншим", – пояснив Сич.

Для депутатів, за його словами, буде обладнано 92 місця, хоча наразі в облраді є 84 депутати. Робоче місце – це крісло і вмонтований міні-стіл для голосування. Нові стільці не будуть  закуповуватися, просто старі обшиють новим матеріалом.

Також Сич повідомив, що пропонуватиме дольову участь у фінансуванні електронної системи й Івано-Франківській міській раді, яка також проводить сесії у залі облради.

Директор компанії "ІТ-Експерт" Володимир Віксевич відзначив, що в облраді буде встановлений програмно-технічний комплекс "ВІЧЕ", який працює в Україні у 24 радах різних рівнів.

"Система повністю захищена від зовнішнього впливу. Її можна зламати тільки фізично, вивівши її з ладу. На кожному столі буде вмонтовано мікрофон, щоб депутати могли виступати з місця",  сказав Віксевич.

Він також зазначив, що систему можна використовувати для ведення сесій у декількох радах, потрібно просто встановити додаткове програмне забезпечення.

 "Це не розкіш, це необхідність. Ми просто зобов’язані це зробити, бо цього вимагає закон, – додав  Олександр Сич.  Не хочу, щоб хтось звинувачував обласну раду у нераціональному використанні коштів".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: