fbpx

Депутатів облради обманюють, що "кіпрська офшорка" екс-регіонала є фірмою Байдена-Кваснєвського

Політика 21:46, 09.03, 2017

ТОВ "ПАРІ", яке хоче видобувати надра на Микулинецькому нафтогазовому родовищі на Яремчанщині, належить кіпрським офшорним компаніям екс-регіонала, міністра екології часів Януковича Миколи Злочевського. Її однак видають за зразкову фірму Байдена-Кваснєвського.

Відповідними документами, які засвідчують ці факти, поділилась очільниця фракції "ВОЛЯ" в обласній раді Ольга Галабала на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

Завтра сесія облради має розглядати питання щодо погодження надання спеціального дозволу на видобування нафти та газу приватній видобувній компанії ТОВ "ПАРІ".

Як зазначає Галабала, останні кілька днів і громадським активістам, представникам громади, депутатам активно доносять інформацію про те, що начебто фірма ТОВ "ПАРІ" вже не належить Злочевському, а її викупили американці і там керують тепер екс-президент Польщі Кваснєвський та син Байдена.

"Обманювали так переконливо, що, навіть і я засумнівалася в тому, чи дійсно ТОВ "ПАРІ" і досі належить Злочевському. Дякую друзям, що мають доступ до відповідної інформації, що допомогли швидко отримати всі дані та документи щодо реальної структури власності фірми ТОВ "ПАРІ", включаючи витяги з реєстрів, надані республікою Кіпр", – ділиться Галабала.

Так, згідно з даними Єдиного державного реєстру фізичних та юридичних осіб (витяг від 9 березня 2017 року), компанія ТОВ "ПАРІ" створена двома компаніями  кіпрською фірмою "БУРІСМА ХОЛДІНГ", яка на 100% належить Миколі Злочевському, та ТОВ "Еско-Північ", яка також належить кіпрській фірмі "БУРІСМА ХОЛДІНГ" та Миколі Злочевському.

"Тобто єдиним власником і отримувачем доходу ТОВ "ПАРІ" є Микола Злочевський через офшорні кіпрські компанії!"  заявляє Галабала.

За словами Галабали, інформацію про нових власників Квасневського та Байдена перекрутили з веб-сайту компанії "БУРІСМА ХОЛДІНГ". Там вказано, що до складу Ради директорів компанії входять: Алан Аптер, Олександр Кваснєвський, Хантер Байден, Джозеф Блек, Каріна Злочевська, Вадим Пожарський, Крістіна Софоклеус, Рігінос Караламбус.

"Згідно зі Статутом "БУРІСМА ХОЛДІНГ" Рада директорів виконує ДОРАДЧУ функцію та займається формуванням стратегії компанії. А самі директори виконують "консультативную функцию и принимают участие в формировании стратегии развития компании" (інформація згідно з даними "БУРІСМА ХОЛДІНГ")",  зазначає Галабала.

Для інформації: формування Рад директорів з відомих та авторитетих осіб є усталеною практикою міжнародних компаній. Це дорадчий орган, який збирається кілька разів на рік для того, щоб давати поради керівництву компанії. Директори НЕ Є власниками компанії, а отримують високі гонорари за свою роботу і за можливість використання компанією їхнього імені.

ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ з офіційної сторінки Вікіпедія:

Микола Владиславович Злочевський (14 червня 1966, м. Київ). Власник найбільшої приватної газовидобувної компанії України Burisma.

20062010  народний депутат України від "Партії Регіонів"

з 2010 року  Міністр екології Уряду Януковича

На цей час НАБУ проводить досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо неправомірних дій службових осіб Мінекології при видачі у 2010–2012 роках спеціальних дозволів на користування надрами, у тому числі на користь підприємств, що входять до групи компаній "Burisma".

Як повідомляв КУРС, постійна комісія Івано-Франківської обласної ради з питань екології та раціонального природокористування погодила проект рішення про надання ТОВ "ПАРІ" у користування ділянки надр для видобутку газу на території Яремчанської міської ради. Остаточне рішення  за обласною радою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: