fbpx

Депутати ускладнять видачу водійських прав, щоби зробити неможливим їхній "продаж"

Суспільство 10:36, 16.08, 2015

Верховна Рада України у вересні розгляне закон про "Сервісні центри і сервісні послуги МВС", який унеможливить "продаж" водійських прав.

Про це у Facebook повідомив радник глави МВС, нардеп Антон Геращенко.

"Згідно з законом, уся система контролю за якістю підготовки водіїв та іспитів на отримання водійських прав буде перебудована докорінно, щоб більше ніколи не допустити продажу водійських прав, за яким слідує загибель і травми наших співгромадян", – повідомив політик.

Геращенко констатує як позитив, що президент підписав закони "Про національну поліцію" і "Про безпеку дорожнього руху", відповідно до яких вводиться автоматична відеофіксація порушень правил дорожнього руху.

Завдання фото-, відеофіксації – це не наповнити бюджет за рахунок штрафу з недбалих водіїв, а підвищити безпеку дорожнього руху для того, щоб понизити кількість жертв і травм на дорогах України, відзначає він.

Проте фото-, відеофіксація порушень правил дорожнього руху – це не панацея від важких аварій людей, що ставлять під загрозу життя. Такі ДТП стають можливими через корупцію. 

"Причина цього – корупція! Корупція при видачі прав, не дивлячись на реальний рівень знання правил дорожнього руху і уважності при водінні транспортного засобу. У результаті значна частина смерті на дорозі на совісті корупціонерів, що видають права "за сало" або за гроші", – написав Геращенко.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: