fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Депутати завтра голосуватимуть за збільшення фонду обласної ради на виконання депутатських повноважень

Депутати завтра голосуватимуть за збільшення фонду обласної ради на виконання депутатських повноважень

Політика 19:54, 24.12, 2015

Сьогодні, 24 грудня, відбулося засідання президії обласної ради.

Роботу президії розпочав голова облради Олександр Сич, який повідомив, що президія складається з 20 осіб, проте сьогодні присутні тільки 17, пише ГК.

"На сьогодні нам треба розглянути найважливіші питання – це питання, які виносяться на порядок денний чергової сесії", – зазначив він.

Перший заступник голови облради Василь Гладій доповів, що на сесії планується утворення лічильної комісії у складі шести депутатів – від кожної фракції по одному. А три фракції вже подали своїх представників – це ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", "БПП "Солідарність".

"Ми ж плануємо ввести електронну систему голосування, але наш порядок інколи передбачає таємне голосування, тому лічильна комісія буде там виконувати свою роботу", – додав Сич.

Крім того, Гладій доповів про "Про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020". Він запропонував збільшити фонд обласної ради на виконання депутатських повноважень до 36 тисяч гривень (до цього вона становила 24 тисячі) на кожного депутата і відповідно фонд голови обласної ради до 1 млн 512 тис. гривень. Звідси і виділятимуться кошти на допомогу учасникам АТО та людям, які за нею звертатимуться. Також Гладій запропонував збільшити суму подяки від голови обласної ради до 1000 гривень (на сьогоднішній день вона становить 500 гривень).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: