fbpx

Дерев’янко: Грузія позбудеться олігархів та поверне владу народові! ФОТО

Політика 18:53, 28.11, 2018

Один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко разом із представниками РУХУ НОВИХ СИЛ зібрались у Тбілісі, щоб підтримати кандидата в Президенти Грузії Григола Вашадзе та сприяти прозорому виборчому процесу.

Про це повідомила прес-служба нардепа.
Однак очікується, що буде багато фальсифікацій зі сторони влади.
"Вибори будуть дуже складні. У влади в 100 разів більший бюджет, весь адмінресурс, поліція мобілізовані, вони пішли ва-банк і прагнуть перемоги будь-якою ціною", – відзначили в штабі Григоли Вашадзе.

Зокрема, є прецеденти, які свідчать про те, що грузинські олігархи зроблять все можливе, щоб фальшувати результати виборів.

"В той час, як в Грузії проживає 3,7 мільйона людей, ЦВК зареєструвало 3.5 мільйона виборців, після першого туру у базу виборців внесли 11 000 мертвих душ, 5600 людей зареєстрували як таких, що змінили місце проживання тощо. Таких фактів кричущого шахрайства десятки",  обурився Юрій Дерев’янко.

Він зазначив, що мета команди РНС  усіляко сприяти прозорому виборчому процесу та надати всю можливу допомогу братньому народу у спільній боротьбі.

"Завтра Грузія позбудеться олігархів та поверне владу народові, а у березні ми зробимо те саме в Україні",  зазначив Дерев’янко.

Нагадаємо, 28 листопада в Грузії відбудеться другий тур президентських виборів, де претендентом на перемогу є Григол Вашадзе.

Як повідомили представники штабу, влада готує фальсифікації з маркуванням, коли пропускатимуть людей, аби вони голосували по кілька разів.

У Грузії член комісії маркує виборця, який вже проголосував  тримаючи в руках паперову салфетку, бере великий палець правої руки і наносить на нього спеціальну фарбу. Це аби він вдруге не зайшов голосувати.

Також в Грузії популярний метод фальсифікації "карусель". Згідно з законодавством Грузії, людина голосує на бюлетені, його має скласти вдвоє та поставити в спеціальний конверт, конверт перед виходом з кабінки закрити і тоді вкинути в урну.

Часто конверти людям дають вже заповнені бюлетенем з позначкою. Свій незаповнений бюлетень вони виносять з дільниці і вивозять його за межі дільниці.

Крім того, людей, яким заплатили, аби проголосували за провладного кандидата, змушують виходити з кабінки з відкритим конвертами, аби вони показали, кому потрібно, що проголосували за потрібного кандидата.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: