fbpx

Дерев’янко назвав головні проблеми гірських населених пунктів, які має вирішувати держава. ВІДЕО

Політика 15:03, 07.06, 2018

Головними проблемами гірських населених пунктів, які потребують комплексного державного вирішення, є нерозвинена інфраструктура, зайнятість населення та екологія.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу "Галичина".
 

За його словами, саме розвиток таких населених пунктів обговорювався під час нещодавнього Карпатського форуму місцевого самоврядування.

"Понад 80% громадян, які проживають на моєму виборчому окрузі, – це мешканці гірських населених пунктів", – зауважив Дерев'янко, який є народним депутатом від 87-го мажоритарного виборчого округу на Івано-Франківщині.

За його словами, існує величезна кількість спільних проблем усіх гірських населених пунктів і політика щодо вирішення цих проблем має бути державною.

1. Дороги, інфраструктура.

"Дороги – це питання номер один, яке має бути пріоритетом", – сказав нардеп.

2. Зайнятість, робочі місця.

"Необхідне позитивне стимулювання для туризму і сільського господарства. Зокрема, правильний рівень закупівельних цін на екологічно чисте молоко. Держава має стимулювати стандарти, пов'язані зі зберіганням молока. Вони повинна робити кроки, щоб худоба була в господарствах у людей, які хочуть цим займатись", – зазначив нардеп.

3. Екологія.

"Очисні споруди, правильні екологічні норми, які мають дотримуватись, тому що край має важливу туристичну складову", – підкреслив Дерев'янко.

4. Соціальна інфраструктура.

"Необхідна підтримка всіх соціальних проектів у гірській території: школи, амбулаторії, медичні заклади", – зазначив політик.

Як приклад він навів ситуацію в Чорному потоці, де не можуть добудувати школу.

"Коли ми запитуємо у можновладців, як так сталось, що школу у Чорному потоці, яка за рішеннями всіх комісій щороку займає перші місці, уже четвертий рік не можуть добудувати? У корпусі навчається  понад 400 дітей.  Як так сталось, що з державного бюджету це не є пріоритет?" – обурився Дерев'янко.

Він додав, що представники влади, розподіляючи кошти державного бюджету, мають в першу чергу допомагати людям.

"Вони мають людям допомагати, а не дивитись, що депутат Дерев'янко знаходиться на цьому окрузі чи інший депутат", – підсумував політик.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: