fbpx

Дерев’янко озвучив форми та методи подальшої боротьби Руху нових сил. ВІДЕО

Політика 18:10, 27.02, 2018

Протестний рух, першою вимогою якого є відставка Порошенка з посади президента, відбуватиметься у мирній, постійній формі Віче, маршів і мітингів по всій Україні.

Про це заявив на брифінгу в Верховній Раді один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев’янко.

"Не тільки в Києві, обласних центрах, але й в районних центрах. Сила нашого протесту полягає в кількості людей, які виходять на ці марші", – підкреслив нардеп.

За його словами, акції протесту мають приводити до перемог, а не до дрібних поразок.

"Тому ми не беремо участі і не будемо брати в нескоординованих дрібних акціях, під час яких влада здійснює провокації!" – заявив політик.

Він підкреслив, що РНС підтримує такі методи боротьби між маршами, як пікети будинків одіозних чиновників, автопробіги, пікетування обласних та місцевих рад, збір підписів за відставку Порошенка.

За словами Дерев’янка, найближчим часом буде оголошена дата наступного маршу, на який люди мають вийти не лише в Києві та обласних центрах, а в кожному районному центрі та містечку.

Також, за словами політика, завдання наступних місяців – висунути народних кандидатів в Президенти та провести серед них відкритий народний відбір ("праймеріз") з метою виявлення найсильнішого єдиного кандидата.

"Цей кандидат буде носієм чіткої програми змін, націлених на знищення олігархічного режиму та побудову держави середнього класу", – пояснив нардеп.

Він також вважає, що представники влади можуть намагатися сфальсифікувати результати наступних виборів.

"Клептократична влада, яка очолюється паном Порошенком, не має підтримки у суспільстві і намагатиметься вкрасти наступні вибори. Запобігти цьому може тільки загальнонаціональна мережа громадянського опору. Ми маємо створити десятки тисяч комітетів опору по всій країні – у кожному багатоквартирному будинку та кожному селі чи селищі", – закликав Дерев’янко.

Він додав, що ця мережа стане основою для поширення об’єктивної інформації про боротьбу з олігархічним режимом та механізмом для недопущення фальсифікації виборів по всій Україні.

"Саме ця мережа буде брати участь у народному праймеріз, і ми маємо сьогодні запропонувати Україні інших людей, інших кандидатів, інший шлях. Ми зараз знаходимось на тій межі, що або ми, українці, середній клас, об’єднаємось проти олігархату, або матимемо ще 20-30 років того запланованого сценарію, який сьогодні демонструється за останні 4 роки", – підсумував Дерев’янко.

Нагадаємо, у вівторок під Верховною Радою стались сутички між мітингувальниками і правоохоронцями. Юрій Дерев’янко назвав це провокацією з боку влади, адже РУХ НОВИХ СИЛ не планував і не проводить жодної акції під стінами Верховної Ради в цей день.

 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: