fbpx

Дерев’янко про "плівки Онищенка": Кримінальні справи проти Злочевського закриті, і це факт

Політика 17:14, 23.04, 2018

Публікація плівок Онищенка, на яких йде мова про корупцію глави держави в особливо великих розмірах, в цивілізованих країнах закінчилась би спочатку розслідуванням, а потім імпічментом та ув’язненням президента.

Про це заявив один з лідерів партії РУХ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі програми "Перші про головне. Коментарі" на телеканалі ZIK.

"У нас Генеральна прокуратура має абсолютно подвійні стандарти. Коли треба було дискредитувати Михайла Саакашвілі, РУХ НОВИХ СИЛ, протестний рух, вони монтували плівки в себе на коліні", – зауважив нардеп.

Як нагадав, що за такий самий хабар президент Кореї Пак Кин Хє отримала 24 роки в’язниці і 17 мільйонів доларів штрафу.

"Тому коли ми зараз говоримо про випадок із Президентом й Онищенком, який разом з ним грабував, розкрадав країну, в інших цивілізованих країнах це б закінчилось спочатку розслідуванням, імпічментом, а потім і ув’язненням", – зазначив Дерев’янко.

Він обурився тим, що згідно з плівками Онищенка, "стовп" режиму Януковича Микола Злочевський пропонував Президенту закрити кримінальні справи проти нього.

"А закривати кримінальні справи має Генеральний прокурор, кум Президента Юрій Луценко. І якщо зараз проаналізувати, чи були закриті кримінальні справи проти Злочевського, то ми знаємо, що були, і це факт",  підкреслив Дерев’янко.

Він також додав, що Злочевський розпочав бурхливу кампанію та активну діяльність у Україні.

"Мало того, вони звертаються до обласних рад, в тому числі до Івано-Франківської облради, щоб дали ще додаткові дозволи на видобуток нафти й газу. Виникає питання: в чиїх інтересах? Виявляється, 50% цієї компанії в руках пана Порошенка", – проаналізував Дерев’янко.

Він переконаний, що це абсолютно вибухова інформація, яка потребує негайного розслідування та внесення даних в ЄРДР.

"Я вимагав від Ситника це зробити, коли виступав з трибуни ВРУ в п’ятницю. Це по-хорошому мав би зробити генпрокурор, але це може зробити і НАБУ. Ми вимагаємо негайного розслідування цих всіх фактів",  підсумував Юрій Дерев’янко.

Нагадаємо, 18 квітня в ефірі одного з телеканалів вперше прозвучали "плівки Онищенка" за участю чоловіка із голосом, схожим на голос Президента України Петра Порошенка. На записі нардеп-втікач Олександр Онищенко, і людина з голосом, схожим на голос Порошенка, обговорюють "договірняк" з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: