fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко просить ГПУ та поліцію повідомити, скільки справ вони порушили за фактами незаконного заволодіння нерухомим майном українців

Дерев’янко просить ГПУ та поліцію повідомити, скільки справ вони порушили за фактами незаконного заволодіння нерухомим майном українців

Політика 13:56, 08.10, 2018

Один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України народний депутат Юрій Дерев’янко звернувся із запитами до Генеральної прокуратури та Національної поліції України, в яких просить повідомити про кількість кримінальних проваджень, які були порушені за фактами незаконного позбавлення українців права власності на нерухоме майно через дії державних реєстраторів з початку 2016 року.

Про це повідомила прес-служба нардепа. 
 

Дерев’янко відзначив, що згідно із Законом "Про статус народного депутата України" він має право знайомитися з будь-якою конфіденційною та таємною інформацією з питань депутатської діяльності. 

Зокрема, нардеп просить ГПУ і поліцію надати інформацію про кількість повідомлень, отриманих від Мін’юсту, про виявлення фактів прийняття державними реєстраторами та нотаріусами рішень з порушенням законодавства, що має наслідком незаконне позбавлення права власності на нерухоме майно, земельні ділянки, корпоративні права фізичних та/або юридичних осіб, територіальних громад, держави, з 1 січня 2016 року по дату отримання депутатського запиту. 

Також Дерев’янко просить надати інформацію про кількість кримінальних проваджень, розпочатих за фактами незаконного заволодіння нерухомим майном, земельними ділянками, корпоративними правами фізичних та/або юридичних осіб, територіальних громад за цей період часу. Зокрема, за якими статтями Кримінального кодексу України розпочато такі кримінальні провадження; скільки таких кримінальних проваджень направлено на судовий розгляд; скільки таких кримінальних проваджень завершилось обвинувальними вироками суду.  

Нагадаємо, Юрій Дерев’янко провів декілька засідань підкомітетів, присвячених численним випадкам незаконного заволодіння нерухомим майном громадян. Нещодавно Дерев’янко сам став жертвою шахраїв, які вкрали в нього квартиру в центрі Києва, перереєструвавши її на зовсім іншу особу.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: