fbpx

Дерев’янко просить профінансувати Отинійську лікарню, яку можуть закрити

Суспільство 17:05, 07.05, 2015

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко звернувся до Міністра охорони здоров'я України з проханням виділити додаткові кошти з Державного бюджету для фінансування Отинійської районної лікарні №1 на Прикарпатті.

Отинійська районна лікарня обслуговує дванадцять сільських громад Коломийщини. А це майже тридцять тисяч мешканців. Раніше у цьому закладі охорони здоров'я було 120 ліжко-місць, зараз – 80. В Отинії стверджують, що уже скоротили дитяче відділення, закрилось пологове, не проводяться хірургічні операції. Жителі Отинії та навколишніх сіл змушені звертатися за медичною допомогою в Коломию або Івано-Франківськ. Через недофінансування у лікарні найближчим часом відбудуться скорочення медперсоналу і лікарняних ліжок. Це питання підняли сотні небайдужих людей Отинії, звернувшись за допомогою до народного депутата Юрія Дерев’янка.

"Недофінансування закладів охорони здоров’я може призвести до їх закриття, як наслідок людей позбавлять права на отримання якісної і своєчасної медичної допомоги", – йдеться у депутатському зверненні. 

Населення Отинії (Коломийський район) і прилеглих сіл залишиться без належного медичного захисту. Єдина районна лікарня отримала 42 млн гривень з держбюджету, коштів вистачить до серпня поточного року. 

Про це йдеться у спільному зверненні працівників лікарні та жителів району до народного депутата України Юрія Дерев’янка.

"Мешканці району здебільшого не мають матеріальної змоги лікуватись в обласному центрі Прикарпаття. Якщо влада не відреагує, ми перекриємо дорогу державного значення, яка проходить через наш населений пункт",  зазначається у колективному зверненні. 

У середньому в медустановах Івано-Франківської області розміщено 50 лікарняних ліжок на 10 тис. населення. Отинійська лікарня забезпечена тільки 80, замість 130, і ті хочуть скоротити.

Нагадаємо, Юрій Дерев’янко також звернувся з депутатськими зверненнями з приводу фінансування Отинійської лікарні до голови Івано-Франківської облдержадміністрації, голови Івано-Франківської облради, голови Коломийської райдержадміністрації, директора департаменту охорони здоров’я в Івано-Франківській області.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: