fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко: Влада на чолі з Порошенком підтримує зміну виборчого закону лише на словах, а насправді – категорично проти. ВІДЕО

Дерев’янко: Влада на чолі з Порошенком підтримує зміну виборчого закону лише на словах, а насправді – категорично проти. ВІДЕО

Політика 11:29, 07.09, 2018

Влада на чолі з Президентом Петром Порошенком не хоче зміни виборчого законодавства, виступаючи за збереження олігархічної клептократичної системи.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко на мітингу під Верховною Радою за зміну виборчого законодавства.

Він подякував людям за те, що вони зібрались під парламентом 6 вересня з вимогою ухвалити новий Виборчий кодекс.

"Вони там знають, що нас сьогодні дуже багато. Вони знають, що тут зібрались різні політичні сили, громадські рухи, які не хочуть зберігати олігархічну систему", – заявив Дерев’янко.

Він нагадав, що ще півтора року назад щовівторка кожен сесійний тиждень з цією вимогою виходили депутати та активісти, яких спочатку було дуже мало. Уже з 17 жовтня минулого року це була велика велелюдна акція, спрямована на зміну політичної системи.

"Сьогодні ми даємо черговий сигнал для тих клептократів, які думають, що вони можуть нас з вами обманути. Формально вони всі підтримують ідею зміни виборчого законодавства. А насправді, починаючи від Президента Порошенка, закінчуючи всім колом їхніх посіпак, вони категорично проти", – заявив депутат.

"За 27 років незалежності вони вибудувати олігархічну систему, яка передбачає, що невеличке коло осіб – Ахметов, Пінчук, Льовочкін, Коломойський, Фірташ, Григоришин та інші – сьогодні монополізували повністю економіку, цілі окремі галузі. Вони контролюють всі фінансові потоки. Крім того, вони також монополізували всі центральні канали телебачення. І найголовніше – вони монополізували механізм проведення виборів, формування влади", – обурився Дерев’янко.

Він додав, що після ухвалення закону, за який виступає РУХ НОВИХ СИЛ, монополію на формування влади у олігархів заберуть.

Нагадаємо, РУХ НОВИХ СИЛ вийшов на безстрокову акцію протесту ще 17 жовтня 2017 року. Тоді головними вимогами акції були скасування депутатської недоторканності, зміна виборчого законодавства, антикорупційний суд і закон про імпічмент Президента.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: