fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко вніс пропозиції до Держбюджету на 2018 рік, якими пропонує профінансувати важливі соціальні об'єкти на Прикарпатті

Дерев’янко вніс пропозиції до Держбюджету на 2018 рік, якими пропонує профінансувати важливі соціальні об'єкти на Прикарпатті

Політика 15:59, 29.11, 2017

Один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев’янко подав свої пропозиції до законопроекту № 7000 про Держбюджет на 2018 рік, якими пропонує профінансувати ключові соціальні об'єкти на Івано-Франківщині.

Про це повідомила прес-служба нардепа.

За словами Юрія Дерев'янка, запропонований урядом бюджет на наступний рік вбиває місцеве самоврядування та робить крок назад в реформі децентралізації. 

"Цей бюджет є бюджетом централізації, а не децентралізації, якщо подивитись на цифри і факти, які в ньому закладені", – заявив депутат.

Він нагадав, що коли в Україні відбувався перехід до ОТГ, всі кошти з освітньої та медичної субвенцій мали йти з Держбюджету напряму до бюджетів громад.

"В цьому бюджеті ми бачимо, що ці кошти спрямовуються не напряму, а через обласні державні адміністрації, через обласні бюджети. Це стандартна практика, коли є бажання контролювати чужі гроші",  обурився Дерев'янко.

Зокрема, депутат пропонує виділити 14 млн гривень на реконструкцію школи в с. Чорний Потік Надвірнянського району та 25 млн гривень  на будівництво спортивного басейну в Надвірній.

Також депутат пропонує виділити кошти на будівництво дитячого садка в с. Білі Ослави та добудову шкіл в Заріччі та Биткові. 

На думку народного депутата, з бюджету необхідно виділити 72 658, 825 грн на будівництво полігону ТПВ і сміттєсортувальної лінії в урочищі "Чобіток" в м. Надвірна та 25 953,423 тис. грн на облаштування водовідведення та водопостачання житловому масиву в районі вулиць Комунальна – Мельничука в м. Надвірна. 

По Яремчанській міськраді депутат пропонує профінансувати школи №1, 2, 3 в місті Яремче, а також нагальні потреби шкіл в Микуличині, Татарові, Ворохті, Яблуниці.

Також Дерев'янко вважає за необхідне виділити 200 тис. грн на облаштування водовідведення в с. Яблуниця та каналізацію у Ворохті (проектно-кошторисна документація – 450 тис. грн, виконання будівельних робіт  50 млн грн).

На думку депутата, коштів потребує і каналізація у місті Яремче (134 907 017 грн).

У Богородчанському районі Дерев'янко пропонує виділити 5 млн грн на будівництво загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів у селі Раковець, а також добудову школи в селищі Солотвин (7 млн 800 тис. грн). У Коломийському районі Юрій Дерев'янко пропонує виділити кошти на Отинійську школу. Також Дерев'янко пропонує, щоб фінансування ВНЗ I-II рівнів акредитації відбувалось виключно за рахунок коштів обласних бюджетів, а не місцевих.

Також нардеп пропонує:

– збільшити обсяг освітньої субвенції на суму 4,5 млрд грн;

– збільшити обсяг медичної субвенції на суму 20,3 млрд грн; 

– передбачити прямі міжбюджетні відносини з усіма об'єднаними територіальними громадами, в яких відбулися перші вибори у 2017 році;

– передбачити окрему субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам в обсязі 2,5 млрд грн на забезпечення якісного надання послуг, гарантованих державою.

– передбачити окрему субвенцію в обсязі 7,3 млрд грн на погашення заборгованості з різниці в тарифах на ЖКП;

– передбачити окрему субвенцію бюджетам на погашення підприємствам теплокомуненерго нарахованих НАК "Нафтогаз України" неустойок (штрафи і пені) в обсязі 12 млрд грн. 

Також Юрій Дерев'янко звернувся до голови бюджетного комітету Павелка з пропозицями до законопроекту 7116 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України", якими, зокрема, пропонує врахувати формування об'єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, 14 листопада Верховна Рада підтримала постанову "Проект Закону про Державний бюджет України на 2018 рік" №7000-П. Юрій Дерев'янко проголосував проти цього законопроекту.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: