fbpx

Дерев'янко вимагає до четверга розглянути законопроект про імпічмент. ВІДЕО

Політика 15:32, 23.04, 2019

Лідер партії "ВОЛЯ", нардеп Юрій Дерев’янко закликав народних депутатів невідкладно ухвалити закон про імпічмент президента.

Про це він заявив під час погоджувальної ради у понеділок, 22 квітня.
"Ми заборгували українському народу закон про президента і порядок припинення його повноважень",  заявив Дерев’янко.  
Він нагадав, що понад 300 народних депутатів підписали коаліційну угоду, в якій вказано, що в першому кварталі 2015 року цей закон мав би бути прийнятий. 
"До цього часу його немає. Ми маємо зареєстрований законопроект №7248 ще 31 жовтня 2017 року. Прошу його розглянути найближчим часом",  звернувся Дерев’янко до парламентарів.
Він зазначив, що в неділю, 21 квітня, українці показали своє волевиявлення і фактично зробили народний імпічмент.
"Але цього недостатньо. Ми повинні мати нормальну юридичну процедуру для того, щоб будь-якого президента, в разі якщо порушується закон, порушується Конституція, можна було притягнути до відповідальності",  підкреслив політик. 
Спікер Андрій Парубій відповів, що якщо буде рішення комітету щодо цього законопроекту до середи, то в четвер його включать в порядок денний. 
Нагадаємо, за результатами підрахунку 92.12% бюлетенів в другому турі президентських виборів перемагає Володимир Зеленський з результатом 73,17% голосів. Петро Порошенко отримав 24,5%.

На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: