fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Розслідування бездіяльності Луценка, який не порушив справи щодо блокування потяга з Саакашвілі, затягують, – Дерев'янко

Розслідування бездіяльності Луценка, який не порушив справи щодо блокування потяга з Саакашвілі, затягують, – Дерев'янко

Політика 18:08, 04.10, 2017

Суддя Печерського районного суду В’ячеслав Підпалий оголосив перерву до 13 жовтня о 15.45 в засіданні стосовно скарги народного депутата Юрія Дерев’янка про бездіяльність генпрокурора Юрія Луценка, який не вніс відомості до ЄРДР про кримінальне правопорушення під час блокування потяга "Інтерсіті" Перемишль – Львів на території Польщі.

За словами Юрія Дерев'янка, суддя оголосив перерву під надуманим приводом, що на засідання не прибув прокурор. 

"Мало того, він зачитав клопотання зовсім іншого прокурора – Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про те, що цей прокурор не має ніякого стосунку до повідомлення про злочин. Він дійсно не має ніякого стосунку, тому що я не звертався до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з повідомленням про злочин. Я звертався до Луценка, а не до Холодницького", – обурився депутат.

"Я переконаний, що це спеціальний умисел, щоб отримати такий результат. Звісно, ніякі прокурори САП цією справою не займаються", – додав Дерев'янко. Він підкреслив, що раніше отримав лист генпрокурора Юрія Луценка про те, що розглядом цього питання займається прокуратура Львівської області.

"Навіщо вводити суд в оману і перекидати запрошення слідчого судді в САП? Я знаходжу тільки одне пояснення: щоб далі затягувати цей процес, щоб не порушувати кримінальну справу, щоб не вносити відомості в ЄРДР", – заявив Дерев'янко журналістам після засідання суду, яке тривало не більше 10 хвилин.

"Я на 99% впевнений, що і Луценко, і представники АП брали участь і координували цю спецоперацію з блокування поїзда Перемишль – Львів, надаючи гарантії безкарності виконавцям, які чинили злочин", – підсумував депутат.

Нагадаємо, Юрій Дерев'янко звернувся до суду зі скаргою на Юрія Луценка щодо бездіяльності в порушенні кримінальної справи (невнесення відомостей в ЄРДР) щодо злочинів, вчинених з блокування поїзда Перемишль – Львів 10 вересня, на якому намагались в'їхати в Україну Михайло Саакашвілі, більше десяти народних депутатів, понад 50 журналістів та звичайні пасажири.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: