fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • У Франківську Держархбудконтроль зобов’язав забудовника, який самовільно розпочав надбудову у пам’ятці архітектури, відкоректувати проект

У Франківську Держархбудконтроль зобов’язав забудовника, який самовільно розпочав надбудову у пам’ятці архітектури, відкоректувати проект

Суспільство 14:18, 13.08, 2014

Інспекція Держархбудконтролю в Івано-Франківській області провела позапланову перевірку у будинку №20 по вул. Грушевського в Івано-Франківську, де мешканці будинку вимагають зупинити надбудову та скасувати дозвільні документи на реконструкцію горища.

Інспекція встановила відхилення від проектної документації і винесла припис припинити будівництво. Втім, вже наступним пунктом зобов’язала забудовника протягом двох місяців "усунути виявлені порушення шляхом здійснення коректури проекту".

Мешканці будинку вимагають зупинити будівництво взагалі. Люди прийшли на засідання виконкому Івано-Франківської міської ради з вимогою скасувати дозвільні документи, зокрема містобудівні умови та обмеження. Питання внесли на порядок денний і обіцяли розглянути на наступному засіданні.

Нагадаємо, у будинку №20 по вул. Грушевського в Івано-Франківську один із мешканців, Володимир Свиридов, розпочав реконструкцію горища у будинку, який споруджений у 1895 році і є пам'яткою архітектури місцевого значення. Всупереч законодавству будівельники вже вирізали вікно у фасаді будинку. У квартирах почали тріскати стіни. За висновками КП "ЄРЦ", моральний знос (амортизація) будинку по вул. Грушевського, 20 становить 92%. Попри це, департамент містобудування і архітектури МВК 2 грудня 2013 року надав містобудівні умови і обмеження, а інспекція Держархбудконтролю 26 грудня 2013 року виписала декларацію на початок будівельних робіт. Крім того, мешканці будинку стверджують, що не давали дозвіл на початок реконструкції горища, як це передбачено законодавством.

1

2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: