fbpx

Держдеп США: Загроза з боку Росії не менша, ніж від "Ісламської держави"

Політика 08:30, 03.10, 2014

Помічник Держсекретаря США Вікторія Нуланд закликала міжнародну спільноту не применшувати загрози від російського втручання в Україну на тлі світової боротьби з екстремізмом і тероризмом з боку "Ісламської держави Іраку та Леванту".

Про це вона заявила в четвер, виступаючи на Стратегічному форумі США і Центральної Європи у Вашингтоні, передає ТВі.

"Загроза ІДІЛ для Центральної Європи настільки ж велика, як і загроза з боку Росії", – наголосила представник Держдепу.

Вона закликала міжнародну спільноту "працювати над тим, щоб зробити центральноєвропейський простір неможливим для проникнення ідей тероризму та екстремізму".

Обговорюючи можливі шляхи розв'язання конфлікту на Сході України, Нуланд висловила переконання, що військового рішення в ньому не існує.

"Ми віримо в те, що тиск, який США і Європейський Союз створюють на Росію за допомогою санкцій, глибоко впливає на російську економіку", – зазначила вона.

При цьому помічник держсекретаря США наголосила на важливості виконання Мінської угоди, яку, за її словами, Україна виконує більшою мірою, ніж Росія. Коли ж домовленості буде повністю реалізовано, почнеться згортання деяких санкцій проти РФ, зазначила Нуланд, додавши, що "в руках Москви – прискорити або віддалити цей час".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: