fbpx

Держгеонадра: в Україні стартує перший раунд міжнародних нафтогазових онлайн-аукціонів

Економіка 15:24, 06.12, 2018

Вперше спецдозволи на користування надрами продаватимуться на майданчику ProZorro.Продажі. Одна із ділянок – Дихтинецька – знаходится на кордоні Івано-Франківської та Чернівецької областей.

На перший раунд онлайн-аукціонів виставлено 10 ділянок загальною площею 1,81 тис. кв. км. Вони роташовані у Харківській, Полтавській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській та Луганській областях.

"Усі ділянки знаходяться в межах добре досліджених нафтогазових басейнів з розгалуженою газотранспортною інфраструктурою та проведеними сейсмічними дослідженнями. Початкова вартість 9 лотів складає від 4 до 19 млн грн. Стартова ціна однієї ділянки з доведеними запасами  500 млн грн",  розповів т.в.о. голови Держгеослужби України Олег Кирилюк під час брифінгу з нагоди старту проекту.

Дев’ять запропонованих ліцензій є наскрізними  на розвідку та видобуток вуглеводнів  строком на 20 років. Одна з представлених ліцензій  на розвідку  має строк дії 5 років. Загалом потенційна ресурсна база десяти ділянок складає 86,26 млрд кубометрів газу та 16,3 млн тонн рідких вуглеводнів.

"Запуск прозорих аукціонів з продажу дозволів на користування надрами  це значний прогрес для реформи державних продажів. ProZorro.Продажі вже успішно продає активи банків, державних компаній, комунальних підприємств. І повністю готова до того, щоб продавати дозволи на користування надрами",  зауважив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

1

"Запуск онлайн-аукціонів  це довгоочікувана подія для галузі. Адже для розвитку індустрії та збільшення газовидобутку компаніям потрібні нові площі для розробки. Сьогоднішнє представлення нових ділянок та проведення прозорих онлайн-аукціонів дозволить залучити як вітчизняних, так і міжнародних інвесторів в український газовидобуток”,  повідомив виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України Роман Опімах.

Для ознайомлення з інформацією та подачі заявки потенційні інвестори матимуть 90 календарних днів. Онлайн-аукціон відбудеться 6 березня 2019 року. Переможцем стане той претендент, який запропонує найвищу ціну за обрану ділянку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: