fbpx

Держпродспоживслужба перевіряє кафе "Карпати" після отруєння туристів у Верховині

Суспільство 13:47, 25.09, 2018

Туристи з Чернівців, які потрапили до інфекційної лікарні у Верховині, вечеряли в кафе "Карпати".

Як писав КУРС, на Прикарпатті в інфекційне відділення Верховинської ЦРЛ з попереднім діагнозом "Гострий гастроентероколіт" госпіталізовано 6 осіб, з них 1 дитина до 15 років – мешканці Чернівецької області та одна місцева мешканка зі скаргами на загальну слабкість, блювоту, болі в животі, діарею, підвищення температури тіла до 38-39 градусів С.

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проводиться епідеміологічне розслідування групового осередку гострої кишкової інфекції у Верховині Івано-Франківської області. 

В ході епідобстеження встановлено, 5 захворілих, серед яких є 1 дитина, які прибули на відпочинок 20 вересня, проживали та харчувалися  в приватній оселі в смт. Верховина.

Напередодні, 23 вересня, туристи харчувались в оселі за місцем проживання та вечеряли в кафе "Карпати". Їли картоплю по-селянськи, деруни, вареники, картоплю фрі, відбивну. Однак захворювання проявилося в неділю ввечері, а в понеділок відпочиваючі та господиня потрапили до лікарні. Зараз триває епідобстеження осередку та перевірка закладу, проводяться бактеріологічні дослідження проб харчових продуктів, змивів, води. Стан захворілих середнього та легкого ступеня важкості.

Ситуація перебуває під контролем Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: