fbpx

Держпродспоживслужба закликає прикарпатців вилучити з обігу небезпечне орегано

Суспільство 17:24, 07.02, 2019

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи RASFF щодо виявлення алколоїдів піролізидинів в орегано, що експортується із Німеччини в Україну.

Виробник небезпечного орегано – Raps GmbH& Co.KG (Німеччина), імпортер – А.Т.М. Handels GmbH (Австрія).

Головне управління Держпродспоживслужби у Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг цієї продукції, про необхідність її вилучення з обігу протягом двох робочих днів.

Алкалоїди – це група органічних азотовмісних речовин, переважно рослинного походження, що мають лужний характер та високий фізіологічний вплив на організм людини і тварин. Їх використують для виготовлення ліків. Майже всі вони належать до сильнодіючих препаратів. Через надто сильну фармакологічну активність рослини, що містить ці сполуки, дуже обмежено застосовують у народній медицині й фітотерапії. 

Європейська система швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (Rapid Alert System for Food nd Feed, RASFF) – система швидкого оповіщення Європейської Комісії, діє з 1979 року. Служби системи працюють цілодобово, і повідомлення про виявлені харчові ризики (нотифікації) розповсюджуються в найкоротший термін. І як тільки з'являється нотифікація, постачальник миттєво відкликає свою продукцію з торгових полиць ЄС.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: