fbpx

Держпродспоживслужба закликає прикарпатців вилучити з обігу собачий корм виробника Hill’s

Суспільство 12:02, 05.03, 2019

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи RASFF щодо виявлення високого вмісту вітаміну D у кормі для собак "Hill’s Pet Nutrition".

Корм експортовано зі США (виробник Hill’s) до Німеччини, з можливим експортом до України.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг цєї продукції, про необхідність вилучити з обігу та протягом двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

Європейська система швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (Rapid Alert System for Food nd Feed, RASFF) – система швидкого оповіщення Європейської Комісії діє з 1979 року. Служби системи працюють цілодобово, і повідомлення про виявлені харчові ризики (нотифікації) розповсюджуються в найкоротший термін. І як тільки з'являється нотифікація, постачальник миттєво відкликає свою продукцію з торгових полиць ЄС.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: