fbpx

Держреєстр відкриє інформацію про нерухоме майно

Економіка 20:21, 22.12, 2014

Укрдержреєстр запроваджує доступ до інформації про нерухомість для громадян та юридичних осіб за спрощеною схемою і в електронному вигляді.

Про це йшлося на круглому столі з питань відкриття майнових реєстрів у Міністерстві юстиції, повідомила прес-служба Укрдержреєстру, передає mirkvartir.ua.

Зміни до ст. 28 Закону “Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, які вступили в дію наприкінці жовтня, запровадили відкритість і доступність Держреєстру прав на нерухоме майно. За словами представників Укрдержреєстру, інформація про нерухомість буде надаватися громадянам і юридичним особам в електронному вигляді чи у вигляді витягів на основі подання відповідної заяви. При цьому спрощено порядок отримання таких даних (з допомогою ідентифікації електронного цифрового підпису) органами місцевої влади, судами, адвокатами й нотаріусами.

Наразі проведена експертиза комплексного захисту електронної системи доступу до Держреєстру. Відпрацьовується інтрфейс ситеми. З 1 січня 2015 року почнеться її експлуатація.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: