fbpx

Десантника з Надвірної, який полює на терориста Бабая, земляки екіпірували майже на 100 тисяч гривень

Суспільство 06:40, 03.07, 2014

Протягом останніх 20 днів друзі зібрали для бійця-спецпризначенця Василя Боднара понад 69 тис. грн. А надвірнянець Євген Процюк у Швейцарії поповнив цей рахунок на ще майже 25 тис. грн. За ці кошти придбали лазерний дальномір, окуляри нічного бачення, три тактичні цівки, а також тепловізор, мобільний телефон, елементи живлення та зарядний пристрій, резервний стартовий пакет.

Ще треба закупити 8 тактичних цівок, кріплення для коліматорного прицілу, 300 мішків для спорудження укріплень, пише Надвірнянська правда

Збір коштів для спецпризначенця з Надвірної Василя Боднара і його бійців-побратимів, котрі воюють у зоні АТО, організував депутат районної ради Андрій Карманський. Підприємець Роман Немчук зібрав на ринках Надвірної 7200 грн, а Надвірнянський районний Штаб національного спротиву передав 6000 грн. Допомогли коштами і депутати районної ради Сергій Штогрин та міської ради Богдан Зеленчук. Усього вихідці із Надвірнянщини зібрали 48 900 грн. Кошти також передали знайомі й незнайомі Василя Боднара із Канади, США і Великобританії, Києва – здебільшого вихідці з Надвірнянщини.

Як повідомляв КУРС, ще 27 березня 33-річний надвірнянець Василь Боднар став у лави захисників України. Майданівець, учасник подій 18-21 лютого в Києві, колишній десантник з досвідом миротворчої місії в Іраку, старшина за званням, він уже три місяці виконує бойові завдання на Донеччині. Своїм особистим завданням надвірнянець вважає ліквідацію одного з лідерів терористів, російського найманця Алєксандра Можаєва, відомого як Бабай. «Полюю на Бабая, – каже Василь. – Це не завдання, це моя особиста позиція».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: