fbpx

"Дім Сірка" роз`яснив прикарпатцям свої функції та попросив не перекладати на них відповідальність за всіх тварин

Суспільство 17:29, 27.01, 2018

Благодійна організація "Дім Сірка" просить прикарпатців з розумінням ставитись до функцій та можливостей організації. Оскільки через низку звернень виникли непорозуміння, організація роз`яснює свої функції.

Інформацію організація опублікувала на своїй сторінці у Фейсбуці. Звернення подаємо повністю та без змін.

Звернення:

1) У місті Івано-Франківськ немає притулку для котів. Нам немає куди забирати ні домашніх, ні котів з вулиці.

Ми розуміємо, що у всіх різні ситуації, але перекидати проблему "куди здихатися кота, поки я відпочину" або ж "переїжджаю", на організацю, яка не має де утримувати котів, безвідповідально. Кожен господар має наперед думати про долю тварини, яку приручив. Не забувайте, що ВИ  їх світ.
Ми можемо допомогти оголошенням, щоб знайти новий дім/перетримку.

2) Ми не можемо приймати у притулок невакцинованих цуценят та кожну дворову собаку.

Цуценята без вакцини у притулку можуть підхопити парвовірусний ентерит, шанси вижити мізерні. А лікування неймовірно дороге.
Для того, щоб зробити вакцини для цуценяти, потрібно місяць часу, щоб воно було в теплі та щоб пройшов карантин, аж після цього можна говорити про притулок.
Притулок у селі Микитинці переповнений, у нас немає місць на всіх собак з міста. Друзі, допомогти вирішити ситуацію з безпритульними тваринами можете і Ви! Якщо кожен, у кого у дворі є безпритульні собаки, почне стерилізувати їх, щоб вони не приносили приплод, кількість безпритульних буде набагато менша. Також, сподіваємось, кількість свідомих мешканців стане набагато більшою  і на вулиці перестануть з'являтися нові собаки та коти. Повторимось, ми можемо допомогти з оголошенням для пошуку нової сім'ї або ж перетримки.

3) В організації, яка утримує декілька сотень собак, є дуже мало волонтерів!

У нас немає людини, яка б виїжджала на "виклики про збиту собаку" або ж "покинутого цуценя". Майже кожен, хто проходить попри такі ситуації, може допомогти – або відвезти у клініку, або взяти на перетримку, чи оплатити маніпуляції у клініці. Ми не маємо можливості цілодобово їздити у різні куточки міста, села та рятувати кожну потребуючу тварину. Ця тварина біля вас, не залишайте її у біді! Не проходьте повз. Інформаційно ми завжди допоможемо!

4) У нас немає офісу, де би цілодобово сиділи волонтери та відповідали на дзвінки.

Якщо Ви не можете додзвонитися за номером, значить, волонтер або має свої проблеми, або у клініці, або ж у притулку, де майже нереально почути дзвінок та поговорити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: