fbpx

Дітей мотивують зобразити якісне і безпечне життя

Культура 07:00, 15.08, 2014

Триває прийом заявок на участь у регіональному етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу дитячого малюнку “Я хочу жити в якісному світі” у 2014 році.

Конкурс, ініційований Мінекономрозвитку України, проводиться на загальнодержавному та регіональному рівнях. Його організатором виступає ДП "Івано-Франківськстандартметрологія", інформує ОДТРК "Карпати".

Формування у підростаючого покоління уявлення про якість і безпечність життя – запорука здорового суспільства у майбутньому. Основною метою конкурсу є саме популяризація руху за підвищення якості життя та формування у дітей, як наймолодших споживачів, асоціативного уявлення про якість продукції і безпечність навколишнього середовища.

За словами представника ДП "Івано-Франківськстандартметрологія" Ольги Петренко, за 10 років проведення конкурсу у ньому взяли участь близько 40 тисяч дітей. 

"Роботи юних митців Прикарпаття не залишаються без уваги і на загальнодержавному рівні. Наприклад, у 2013 році 9 робіт переможців регіонального етапу конкурсу взяли участь у загальнодержавному змаганні. Серед 239 переможців регіональних етапів конкурсу робота 10-річної франківчанки Марти Сербіян "Добра пшениця – смачна паляниця" визнана кращою у номінації "Я пізнаю якісну продукцію", – розповідає Ольга Петренко.

У 2014 році діти мають можливість проявити себе у трьох номінаціях: "Я пізнаю якісну продукцію", "Ми архітектори якісного світу" та "Кращий плакат на споживчу тематику". Майстерність і талановитість оцінюватиметься у трьох вікових категоріях: 5-8 років, 9-12 та 13-17 років. На конкурс приймаються виключно індивідуальні роботи, виконані у довільній графічній або живописній техніці. Розмір малюнку не повинен перевищувати формат А2. 

Малюнки оцінюватиме компетентне журі за актуальністю та повнотою розкриття теми, рівнем володіння технікою виконання, творчим підходом, охайністю роботи та старанністю. 

Цього року вже ХІ конкурс триватиме на регіональному рівні до 15 вересня. У вересні-жовтні пройде експозиція малюнків із визначенням переможців та урочистим врученням нагород.

Найкращі у кожній віковій категорії роботи візьмуть участь у загальнодержавному конкурсі, який проходитиме з 1 жовтня до 1 листопада 2014 року. Мінекономрозвитку організує для переможців виставкові та історико-культурні екскурсійні заходи пам'ятками столиці України, нагородження цінними та заохочувальними призами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: