fbpx

Діти переселенців у Франківську отримають "перший портфелик" від посольства Франції

Суспільство 12:49, 29.07, 2015

50 дітей-першокласників із числа внутрішньо переселених осіб, котрі проживають у Івано-Франківську, отримають перший портфель із комплектом шкільного приладдя і канцтоварів.

Сьогодні, 29 липня, відбулася прес-конференція в рамках старту проекту "Перший портфелик для дітей із числа ВПО". Проект покликаний полегшити соціально-психологічну адаптацію як батьків, так і дітей на новому місці проживання та закупити необхідне шкільне приладдя для дітей, які вперше йдуть до школи, повідомляє Бліц-Інфо.
 
Урочисте вручення перших портфеликів відбудеться 30 серпня у приміщенні кінотеатру "Люм'єр".

Цей проект реалізується за фінансової підтримки Посольства Франції в Україні через Молодіжний громадський центр "Еталон". Розрахований він на період з липня по жовтень 2015 року. В рамках діяльності проекту для першачків будуть проводитись навчально-психологічні заняття, щоб підготувати їх до школи і допомогти адаптуватися в перший місяць навчання.

Також проект передбачаються заняття із батьками, щоб навчити їх, як полегшити адаптацію дитини у новому колективі. Перше заняття відбудеться 6 серпня.

Щоб взяти участь у проекті та отримати портфель, потрібно написати заяву у регіональному штабі допомоги ВПО та подати копію свідоцтва про народження дитини.

За словами заступника начальника Управління ДСНС України в Івано-Франківській області Володимира Пачківа, на сьогоднішній день в області зареєстровано 3505 ВПО, з яких 1100 діти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: