fbpx

Діти та ветерани АТО з Верховинщини виготовили 100 писанок для бійців на Сході. ФОТО, ВІДЕО

Культура 17:09, 07.04, 2017

Понад 100 писанок власноруч розмалювали учні шкіл Верховинщини, місцеві ветерани АТО та волонтери. В суботу їх передадуть бійцям у зону АТО.

Акцію "Намалюй великодню писанку воїну АТО" організували Центр соціальних служб сім'ї, дітей та молоді, Християнська асоціація молоді та сім'ї YMCA Карпати, долучилась і місцева спілка учасників АТО та депутати районної ради від партії "ВОЛЯ". Провели акцію у Молодіжному центрі "Думка", повідомляє прес-служба партії "ВОЛЯ".

"Великодня радість оселяється в серцях кожного з нас, такої радості особливо потребують хлопці, які захищають нас на сході України. Діти дуже стараються, їм приємно передати бійцям АТО частинку своєї душі", – каже організатор акції, директор центру соціальних служб сім'ї, дітей та молоді, депутат Верховинської районної ради від партії "ВОЛЯ" Ольга Соломійчук. 

"Мені подобається атмосфера, яка зараз панує в нашому закладі. Хочемо, щоб наші солдати знали, що ми їх підтримуєм та переживаємо за них",  додала адміністратор Молодіжного центру Мирослава.

У малюванні писанок дітям допомагав художник Богдан Бойчук та волонтери, які мають неабиякі мистецькі здібності. 

"Це дерев'яні писанки, які розмальовують художньою гуашшю з акриловим лаком,  така писанка стоятиме роками, вона не псується і має гарний вигляд. Найкраще у виготовленні писанок те, що людина може відкрити свою душу, застосувати фантазію і створити унікальну річ",  зазначає Богдан Бойчук.

Серед волонтерів, що провели акцію,  гостя з Америки Джесі, яка працює в Корпусі миру і вже рік займається волонтерською роботою в Україні. 

Окрім дітей, свої сили у виготовленні писанок спробували і самі ветерани АТО. Микола служив в 24-му штурмовому батальйоні "Айдар", під час акції вперше в житті спробував малювати писанку. Зазначає, що це дуже приємна і цікава справа, свою писанку розфарбував у червоно-чорних кольорах з основним гаслом айдарівців "Бог і Україна".

"Малюємо писаночки для того, щоб свої позитивні емоції, великодню радість, яка настане за кілька днів, передати хлопцям на Схід",  каже учасник АТО. 

Розмальовані писанки освятив священик, їх передали Верховинській самообороні, яка разом з капличкою, продуктами харчування, одягом та іншою благодійною допомогою в суботу відвезе їх у зону АТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: