fbpx

Діти учасників АТО матимуть безкоштовні обіди у школах Івано-Франківська

Суспільство 07:05, 15.09, 2015

Незважаючи на вік, до кінця школи, діти раз на день харчуватимуться в шкільних їдальнях Франківська безплатно.

Така пільга для дітей учасників АТО запроваджується в школах міста зі сьогоднішнього дня, 15 вересня. 

Як повідомили в управлінні освіти Івано-Франківська, рішення про надання таких пільг прийняв міський голова Віктор Анушкевичус. Воно поширюється на всі ЗОШ та інші загальноосвітні навчальні заклади. Щоправда, за домовленістю з підприємцями, які організовують харчування в школах. Цей момент полагодило управління освіти.

"Закон України "Про освіту" не предбачає пільг для дітей учасників АТО, тому рішення віддані на відкуп місцевій владі, – пояснює голова комітету з освіти і науки в громадській раді при голові Івано-Франківської ОДА Петро Хмельовський.  А розпорядником коштів, за які харчуються школярі і дошкільнята в закладах освіти, за цим законом, є місцеві бюджети. Відтак рішення про безкоштовне харчування школярів, дітей учасників АТО, мають приймати місцеві ради. В Івано-Франківську поки міська рада не розглядала цього питання, вирішили піти іншим шляхом – домовилися з підприємцями, щоби ті безплатно годували обідами дітей "атошників".

Ціна питання  10 гривень на день. У школах Івано-Франківська вчаться понад 380 дітей, чиї батьки в цей час служать на Донбасі. 

"Питання безплатного харчування в ЗОШ та ДНЗ дітей учасників АТО підготовлене на сесію Івано-Франківської міської ради",  повідомила начальник відділу освіти Івано-Франківського міськвиконкому Наталія Микула.

Нагадаємо, що минулого тижня питання організації безплатного харчування учнів ЗОШ та вихованців ДНЗ Прикарпаття розглядали на Координаційному комітеті з питань допомоги пораненим та учасникам АТО. Тоді прозвучало, що у Франківську пільга не забезпечена. 

Громадська організація "Івано-Франківське обласне об’єднання воїнів АТО" закликала міського голову Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса при перегляді бюджету на друге півріччя врахувати потребу в безкоштовному харчуванні дітей учасників АТО в навчальних та дошкільних закладах обласного центру. Звернення оприлюднив заступник голови організації Андрій Долик. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: