fbpx

Діти з Донеччини відсвяткували Різдво на Снятинщині

Культура 17:14, 12.01, 2018

З 5 до 10 січня на Снятинщині відпочивали діти з Донецької області. Цьогоріч у селах Снятинського району святкували Різдво 30 дітей і 4 вчителі із міста Краматорська Донецької області.

Вже четвертий рік поспіль в рамках програми благодійної акції "Різдво в Карпатах" діти з різних регіонів України мають можливість провести зимові свята у прикарпатських сім’ях.

Як писав КУРС, цьогоріч на Прикарпаття святкувати Різдво приїхало близько чотирьохсот дітей зі сходу України.

Впродовж Різдвяних свят діти гостювали у селах Покуття. Тут вони святкували у родинах своїх ровесників, ознайомились з різдвяними традиціями та взяли участь у низці культурно-мистецьких заходів. Юні гості мали змогу почерпнути дух народних традицій, збагатити себе духовно та гарно провести час. Діти з Донбасу на Святий вечір скуштувати кутю та інші страви, спільно колядували зі своїми новими друзями та вивчали обряди. На Різдво побували на Богослужіннях. А наступного дня на них чекало святкове дійство у народних домах сіл, де гостювали. Вертеп, віншування, театралізована постановка, у яких простежувалися давні й сучасні мотиви.

Під час знайомства з Снятином цікавими і змістовними для дітей були екскурсії в музей визвольних змагань ім. В. Андрусяка, Снятинський літературно-меморіальний музей Марка Черемшини, художньо-меморіальний музей Василя Касіяна, після чого їх радо вітали своєю Різдвяною колядою учні Снятинської школи ім. В. Стефаника. Також діти мали можливість побувати в маєтку Святого Миколая та отримати від нього подарунки, загадавши найзаповітніші бажання.

На завершення в районному Будинку школяра на дітей чекав святковий концерт та подарунки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: