fbpx

Для армії закупили 24 тисячі найсучасніших бронежилетів

13:07, 31.05, 2014

В. о. президента, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що нещодавно для Збройних Сил України закупили 24 тисячі нових бронежилетів.

Про це він заявив журналістам під час придбання казначейський зобов'язань «Військові» в «Ощадбанку», передає кореспондент Укрінформу.

«Мені міністр оборони доповів, що вони вже закупили 24 тисячі найсучасніших бронежилетів», – сказав Турчинов.

При цьому він зауважив, що у зв'язку з величезними потребами нині налагоджено випуск бронежилетів національних виробників. Це, на переконання Турчинова, є позитивним не лише з точку зору озброєння ЗС, а й створення нових робочих місць в українському оборонному комплексі.

Водночас він зауважив, що нині Збройні Сили стрімко відроджуються, і парламент робить для цього все можливе. Зокрема, ВР вже прийняла закон щодо спрощення тендерних процедур для ЗСУ, створено умови для використання не лише бюджетних, а й позабюджетних коштів, які допомагають зібрати громадяни України. Однак Турчинов погодився, що наразі є питання щодо повільності використання коштів для ЗСУ, і причиною цьому він назвав «достатньо складні процедури».

В. о. президента також підтримав ініціативу жорсткого громадського контролю за використанням коштів для Збройних Сил України. «За один день – і за три місяці, скільки ми працюємо, – не можна одразу переобладнати Збройні Сили і дати їм найсучаснішу зброю, забезпечити всім необхідним. Це процес, але цей процес має позитивну динаміку», – резюмував Турчинов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: