fbpx

Для франківських першокласників закупили інтерактивні дошки

Суспільство 17:37, 13.12, 2018

В Івано-Франківську закупили інтерактивні дошки для всіх 125 перших класів згідно з вимогами нової української школи.

За словами міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, профінансувати таку закупівлю змушені були з міського бюджету, адже державної субвенції так і не дочекались.

"Ми мали проблеми з фінансуванням і тендером на закупівлю. Держава так і не додала коштів на нову українську школу, і місто змушене було самостійно вирішувати проблему наповнення перших класів. Бо як би там не було, але діти не мають відчувати на собі якісь недопрацювання уряду. Мушу зізнатись, що за дошки досі боргуємо підприємцю. Вдячні, що він пішов нам назустріч, аби першокласники мали все необхідне для навчання", – зауважив Руслан Марцінків.

Директор департаменту освіти Ігор Максимчук розповів детальніше про фінансування програми.

"З міського бюджету на нову українську школу виділено близько 24 млн грн, за які придбали дошки, інтерактивне обладнання, меблі для перших класів. Щоб створити таке середовище, яке вимагав уряд, потрібно було вкласти чималі кошти. І хоч реформу ініціювала держава, левову частку коштів на неї виділило саме місто", – зазначає Максимчук.

Як працюють інтерактивні дошки, дивились на прикладі школи №14. Зараз такі гаджети ще встановлюють в усіх перших класах міста, налагоджують програмне забезпечення. Діти допомагають, бо з новітніми технологіями малеча на "ти". Дошки вони вже по-доброму охрестили "великими планшетами", проте навчальна користь від таких – колосальна.

"За допомогою таких дощок можна вивчати і математику, і виконувати різні творчі завдання. Діти тепер зовсім інші і хочуть інакше сприймати інформацію", – зазначила вчителька перших класів Світлана Дейнека.

Вона каже, що для вчителів проводили спеціальні тренінги, щоб опанувати сучасне обладнання. Проте, сміється вона, найкращі помічники – самі діти. Бо в цьому питанні вони компетентніші за будь-якого педагога.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: