fbpx

Для Івано-Франківська створили велокарту "Сіли і поїхали"

Стиль життя 10:29, 17.09, 2014

Франківський велосипедист Юрій Ільків презентував в мережі цифровий проект з популяризації велосипедів як засобу рекреації – велокарту "Сіли і поїхали". На електронній мапі, що включає найближчі околиці Франківська, нанесено треки 1150 кілометрів велодоріг та 200 цікавих для велосипедистів місць.

Велокарта доступна на GoogleMaps, GoogleEarth і на мобільній системі Android. Про це повідомляють активісти "Теплого вело-міста". 

"Вже кілька років поспіль на форумі клубу "Velo-stalker" в темі "Сіли і поїхали" огранізовуються поїздки довкола міста. Переважно це покатушки 20-40 км в післяробочий час. Від них залишається багато треків, але треки часто пересікаються, дублюються і розміщені на різних сайтах. Тому виникло бажання впорядкувати всі дані у вигляді карти. Також на карті нанесені багато цікавих місць, які варто відвідати", – йдеться у презентації.

Розробники карти зазначають, що для її використання не потрібні спеціальні навики. Нею легко зможуть користуватись як новачки, так і професіонали, які шукають складні та рельєфні маршрути. Усі треки позначені різними кольорами, які вказують на категорію маршруту. 

Це ще не кінцевий варіант карти, оскільки планується ще прокладання маршрутів, по яких навігатор скеровуватиме голосовими підказками, що зручніше, ніж зупинятися і розглядати карту на екрані. Також до кожного цікавого місця додасться опис, фото і оптимальний трек. 

Активісти сподіваються на підтримку місцевої влади у прокладанні і маркуванні нових веломаршрутів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: