fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Для особового складу Івано-Франківського міського гарнізону оголосили сигнал "Збір-Аварія"

Для особового складу Івано-Франківського міського гарнізону оголосили сигнал "Збір-Аварія"

14:05, 04.09, 2017

Про наслідки негоди, яка вирує на Прикарпатті, говорили сьогодні під час робочої зустрічі голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука з першим заступником голови ДСНС України Олегом Мельчуцьким.

Долучилися до розмови начальник управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області Володимир Чернецький та начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Володимир Стебницький, керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації.
Як зазначив Олег Гончарук, покращення погодних умов наразі не передбачається, тому усі профільні служби повинні докласти максимум зусиль задля упередження виникнення надзвичайних ситуацій, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
"У зв’язку з опадами та наслідками негоди маємо оперативно виявити та усунути усі завдані збитки, унормувати ситуацію з постачання електроенергії та бути готовими до повторення перебігу подій, оскільки синоптики й надалі передбачають опади та шквалисті пориви вітру", – зазначив очільник області.
Своєю чергою Олег Мельчуцький висловив прохання звернути увагу на приватний сектор щодо відкачування води з підвалів та залучити соціальних працівників до надання допомоги соціально вразливим верствам населення.

Про наслідки учорашньої негоди поінформував Володимир Стебницький. Він зазначив, що на території Івано-Франківська та в окремих районах області у зв’язку із сильними дощами спостерігається різке підвищення води та ускладнення транспортного сполучення. Так, в управлінні організовано діяльність робочої оперативної групи з метою ліквідації негативних явищ, оголошено сигнал "Збір-Аварія" для особового складу Івано-Франківського міського гарнізону.

За попередніми даними, внаслідок негоди пошкоджено дах одного житлового будинку  у Снятинському районі, в містах Івано-Франківськ, Надвірна та Яремче було підтоплено близько 50 підвальних (цокольних) приміщень в житлових, адміністративних та комерційних будівлях. Підрозділами управління ДСНС в області відкачано з 22 підвальних приміщень понад 1585 м куб. води, відбуксировано з водяних пасток 14 транспортних засобів.

До проведення робіт з відкачування води, витягування транспортних засобів та надання допомоги населенню залучено від управління ДСНС України 62 чоловік та 19 одиниць техніки. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: