fbpx

Для працюючих українців зріс розмір добових для відряджень

Економіка 17:20, 03.02, 2017

У зв'язку зі збільшенням до 3200 грн мінімального розміру зарплати законом відкоригований неоподаткований розмір добових.

Зокрема, з 01 січня 2017 року до оподатковуваного доходу не включаються витрати на відрядження, не підтверджені документально, на харчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи (добові витрати), понесені у зв'язку з таким відрядженням у межах території України, але не більш як 0,1 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження, а для відряджень за кордон – не вище 80 євро за кожен календарний день відрядження за офіційним обмінним курсом гривні до євро, установленим Національним банком України, в розрахунку за кожен такий день, інформує ДПІ м. Івано-Франківськ.

Тобто цьогоріч не оподатковуватимуться добові витрати для відрядження на території України не більш як 320 грн на день, а для відрядження за кордон – не вище 80 євро за кожен календарний день відрядження.

Для порівняння нагадаємо, що у 2016 році така сума добових становила 275,60 грн (0,2 розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня 2016 р.), а для відряджень за кордон – не вище 0,75 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: