fbpx

До Дня Незалежності активісти Прикарпаття відновили викладений з каменів тризуб в Острині

Суспільство 11:19, 23.08, 2014

В селі Остриня Тлумацького району місцеві мешканці спільно з активістами "Волі" відновили найбільше зображення герба України, викладене з каменю воїном УПА в 1992 році.

Автор і творець тризуба Анастасій Козак помер два роки тому. Тризуб майже втратив свій зовнішній вигляд.

Місцевий мешканець Ярослав, який неподалік випасає корів, розповідає, що кожного року до Дня Незалежності приїжджають люди, щоб вшанувати тризуб, та фотографуються біля нього.

Сільський голова села Остриня Віталій Доронюк підтримав ініціативу активістів "Волі" та запропонував допомогу. Ініціатор акції Андрій Пролорензо розповів, що до участі у відновленні тризуба долучилось близько двадцяти людей. Протягом двох днів активісти знесли близько чотирьох тонн каміння з кар’єру, що знаходиться поруч, та помалювали його в білий колір.

"Коли ми приїхали сюди кілька днів назад, то побачили, що тризуб в поганому стані. Було мало каміння, все поросло травою, він майже не проглядався. Тому ми з місцевими мешканцями вирішили об’єднатись, щоб відновити його", – розповідає активіст "Волі" Тетяна Пришляк.

Вона разом із депутатом обласної ради Володимиром Грабовецьким подарували сільському війту до Дня Незалежності булаву та прапор України.

 

Фото Юрія Паливоди

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: