fbpx

До Франківська привезли мощі "безвідмовного" святого. ФОТО

Суспільство 17:38, 13.08, 2017

В церкву Христа Царя отців василіян, що на Майзлях в Івано-Франківську, привезли з Жовкви мощі мученика Партенія, якого називають “Безвідмовним”.

Уперше за 233 роки мощі покинули жовквівський монастир.

Настоятель івано-франківського монастиря Йосафат Хаймик каже, що люди, які йдуть на важкі операції, часто просять святого Партенія про заступництво. Про це повідомила журналіст Сабіна Ружицька.

Мощі привезли спеціальним транспортом, адже вони є у 500-річному саркофазі. Щодня у храмі відбуватимуться Літургії: у неділю – для парафіян церкви, в понеділок – для дітей та молоді, у вівторок – для священиків та монахів, у середу – для представників влади, суддів, у четвер – для медиків, журналістів та підприємців, у п’ятницю – для військових, родин вояків АТО, поліцейських, у суботу – для освітян та працівників сфери культури.

18 серпня відбудеться Велике Соборування: 14 священиків намащуватимуть всіх присутніх на Літургії миром, звареним біля мощей Партенія. 19 серпня, на свято Преображення Господнього, Митрополит Володимир Війтишин відслужить молебень біля мощей і їх заберуть до Жовкви.

Довідково. Святий Партеній жив у IV ст. в місті Мелітополі у Малій Азії і був сином диякона. Бог обдарував юнака даром творення чудес та зцілення недужих. Невдовзі Партенія висвятили на священика, а згодом він став єпископом міста Лампсака. Своїми духовними науками і чудами Партеній навернув багатьох поган до Христової віри. Найбільшим чудом Партенія було воскресіння молитвою мертвого юнака, якого під час будови церкви переїхав віз, що був завантажений кам’яними плитами. Партеній віддав свою душу Богові 360 року. При його святих мощах у Лампсаку багато недужих отримали ласку зцілення.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: