fbpx

Прем'єра вистави про абсолютного генія: до Франківського драмтеатру повертається Сергій Романюк

Культура 18:45, 16.04, 2018

Після 18-літньої перерви народний артист України, на рахунку якого понад 100 ролей у кіно, франківець Сергій Романюк гратиме на сцені Франківського драмтеатру.

"Гучна і радісна подія у театрі! Вперше за 18 років на сцені Франківського драмтеатру зіграє відомий український актор, народний артист України Сергій Романюк! Сергій Дмитрович має більш як 100 ролей у кіно і наступного місяця розпочинає роботу над новою кінороллю. Та тепер ми нарешті знов зможемо побачити видатного і любимого актора у театрі! "Модільяні". Прем'єра! 27 та 28 квітня о 19:30, сцена-цех", – повідомляють на сторінці театру у Фейсбук.

Сцена-цех – нова локація Франківського драмтеатру, яку відкривають спеціально для вистави "Модільяні. Я пройшов мостом, якого не існує". Постановку анонсують як театральну подію року. 

Нова експериментальна постановка Ростислава Держипільського здивує неочікуваним концептуальним рішенням. Режисер вирішив не будувати декорацій початку ХХ століття. Натомість історія останніх трьох років життя і кохання видатного художника Амадео Модільяні, одна з робіт якого входить до трійки найдорожчих картин світу, розгортатиметься в наш час, у стінах психіатричної лікарні, в уяві чоловіка, що вважає себе абсолютним генієм. 

Колаж з реальних та уявних персонажів, дворівневий мистецький простір сцени-цеху з мольбертами та лікарняними ліжками, пластичне рішення від Ольги Семьошкіної та "жива" музика доповнять сміливу концепцію нового театрального експерименту Ростислава Держипільського.

Вистава, анонсує театр, про абсолютного генія, справжнє кохання, безумовну жертовність і частину божевілля в кожному з нас. Головний герой вважає себе Модільяні, палата психіатричної лікарні в його уяві перетворюється то на художній зал академії мистецтв, то на апартаменти, виставкові зали й вулиці Парижа, то на богемне кафе "Ротонда" – місце зустрічей видатних митців початку ХХ століття, а самі митці – художники, поети, скульптори і драматурги – живуть лише в його уяві. Але є у виставі й персонажі зі справжнього життя – це його дружина, її батьки і лікарка, та й вони в його фантазії мають інші імена й обличчя. 

Ідея поставити історію видатного художника виникла у Ростислава Держипільського ще 10 років тому, але втілити на сцені важку долю генія він наважився лише тепер. Заглавну роль у виставі зіграє заслужений артист України Олексій Гнатковський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: