fbpx

До Івано-Франківська з нагоди відзначення Дня Європи завітала делегація з Представництва ЄС

Суспільство 18:56, 20.05, 2016

Сьогодні, 20 травня, до Івано-Франківська з робочим візитом завітала делегація з Представництва ЄС в Україні.

У її складі були радник з захисту прав людини відділу політики Танел Танг і документаліст відділу преси та інформації Ірина Стаднійчук. Приймали офіційних гостей міський голова Руслан Марцінків, його заступник Богдан Білик та начальник відділу міжнародних відносин Уляна Басараб.

Зустріч була організована з нагоди проведення Дня Європи в Івано-Франківську. Крім того, делегати поцікавились, який напрямок співпраці з Представництвом ЄС цікавить Івано-Франківську міську раду.

"У нашому місті вже традиційно активно відзначаємо День Європи. Ми маємо тісні стосунки з Європейським союзом, особливо з Польщею, плідно співпрацюємо з Центром польської культури. Що стосується захисту прав людини, то нас цікавить ваша допомога в доступності міста для інвалідів. Зараз я розумію, що за останні 25 років ми нічого у цьому напрямі не зробили. Тому хотіли б співпрацювати саме у такому ключі. Для мене "європейскість" – це перш за все рівні права для усіх",  розповів Руслан Марцінків.

Танел Танг підтримав ініціативу міського голови. Також він попросив виділити основні проблеми для Івано-Франківська у взаємодії локальної та центральної влади. Руслан Марцінків та Богдан Білик озвучили поганий механізм децентралізації, відсутність доступних програм енергозбереження, неузгодження з міською радою призначень вищого керівництва державних підприємств. Представники ЄС в Україні запевнили, що піднімуть задекларовані питання на нарадах з органами центральної влади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: