fbpx

До кінця року в підвалах франківської ратуші хочуть відкрити музей міста

Суспільство 17:06, 02.03, 2017

Ініціатором створення нового музею в ратуші є Володимир Устинський, заступник начальника управління інтеграційного та економічного розвитку міськвиконкому.

Час втілення ініціативи озвучив міський голова Руслан Марцінків.

Володимир Устинський каже, що має вже готову концепцію Музею міста саме в підвалах ратуші, але для цього підвали слід відремонтувати, насамперед влаштувати гідроізоляцію, пише Репортер.

"Потрібний інвестор, щоби зробити і підвал, і музей, – говорить Устинський. – Ратуша руйнується, карнизи падають, у підвалах усе мокре й запліснявіле. Ми вже давно говоримо з директором Краєзнавчого музею Ярославом Штиркалом про це. Ми з ним оглядовий майданчик на ратуші лобіювали і так само це будемо відстоювати разом. Днями до Франківська приїде німецька фірма робити обстеження. Вони скажуть, скільки реально це коштуватиме. І сума, думаю, буде немаленька".

Устинський зазначає, що ні до Дня міста, ні до кінця року відкрити музей у підвалах ратуші нереально. Його термін – січень 2019 року.

Натомість у Департаменті архітектури запевняють, що над проектом нового музею міста вже працюють.

Перший заступник міського голови Микола Вітенко припускає, що музей швидше за все віддадуть у підпорядкування Центру розвитку міста і рекреації, яким керує Руслана Василюк. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: