fbpx

До мільйона гривень: франківським підприємцям дадуть дешеві кредити

Економіка 20:59, 30.08, 2017

Йдеться про компенсацію з міського бюджету відсотків за кредитами. Проект, що його затвердила міська рада, має окупитися за рік.

Сесія Івано-Франківської міської ради затвердила Порядок надання фінансово-кредитної підтримки суб’єктам господарювання в місті Івано-Франківську.

Проект підтримки малого та середнього бізнесу коштом міського бюджету розробили, як поінформував заступник міського голови Богдан Білик, на основі опитування підприємців міста.

53% підприємців Івано-Франківська планують упродовж наступних двох років збільшити об’єми надання послуг та обсяги виробництва, і тільки 8% згортатимуть діяльнсть. Обмеженням для розвитку і розширення бізнесу учасники опитування назвали брак фінансових можливостей.

Управління економіки міськвиконкому підрахувало, що створення тільки трьох робочих місць принесе понад 60 тис. грн. впродовж року до бюджету міста. Тому вирішили підтримати бізнес і запровадити міську програму кредитування для підприємців і підприємств, пояснив заступник міського голови Богдан Білик.

“Будемо відбирати учасників програми через конкурсну комісію, відкрито, щоби знали всі гродяни і підприємці, хто отримає підтримку за кошти міського бюджету”, – запевнив він.

Від 250 тис. грн. для фізичних осіб і до мільйона гривень для юридичних осіб – таку суму кредиту передбачає програма. Місто, за тристоронньою угодою з банком, компенсує 50% відсоткової ставки за кредитом. Банк бере на себе відповідальність за погашення тіла кредита.

Окупність співфінансування проекту, як порахували у виконкомі, – один рік, повідомив Богдан Білик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: